Dél-Korea 6G hálózatot szeretne 2026-ig

2022. május 04.
44.0001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Dél-Korea új kormánya a napokban merész kijelentést tett, ugyanis 2026-ig szeretnének 6G hálózati prototípust tesztelni, miközben a világban sok helyen még a 4G-ről 5G-re átállás sem valósult meg.

Az igyekezet érthető hiszen a 6G még az 5G-nél is 50-szer gyorsabb sebességet és körülbelül 10-szer kisebb válaszidőt produkálna, tulajdonképpen várakozás nélküli kapcsolat állna fent. Az ázsiai technológiai nagyhatalom szeretne mindenkit megelőzni a piacon, ezért a hálózatok tekintetében már most erősen fejleszt.

A Business Korea beszámolója szerint a 6G prototípusokat már 2026-ra mindenképpen el szeretnék érni és legkésőbb 2030-ra bőven kereskedelmi forgalomba is szeretnék hozni. Az elképzelések mellett természetesen kemény munka is várja a fejlesztőket, de a technológia fellegváraként is ismert ország rengeteg pénzt, időt és energiát is belefektet az iparágba. Ahogy fogalmaztak:

Ami a jövőbeli gazdasági növekedés mozgatórugóit illeti, a jelenlegi kormány nem a memória chipre, a jövőbeli autókra, a biotechnológiára vagy az egészségügyre összpontosít... Az új kormány a 6G kommunikáció felé venné az irányt...
4 hozzászólás

Porthos

2 éve, 1 hónapja és 20 napja

Fő az optimuzmus!

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 1 hónapja és 21 napja

Kicsit felpörögtek az események, úgy látom! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 1 hónapja és 21 napja

Ha Kína mondaná ezt , el is hinném hogy sikerül nekik...

válasz erre

TEchie

2 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nagyon ambiciózus terv, de hajrá!

válasz erre