Dedós módszerekkel is átverhető a Samsung Galaxy S8 írisz szkennerje

2017. május 25.
3.3261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Habár a Samsung egy páratlanul biztonságos módszernek nevezte korábban a Galaxy S8-ban is helyet kapott írisz szkennert, azonban a Chaos Computer Club munkatársai bebizonyították, hogy a védelmi eljárást elképesztően könnyű egy dedós módszer által feltörni.

Hogy mire van szükség mindehhez? Meglepő módon egyetlen részletes fotóra az írisz szkenner által regisztrált ember szemgolyójáról, valamint egy hagyományos kontaktlencsére, ezek pontos összeillesztésére, és a világ eddigi legbiztonságosabb védelmi rendszeréről rögtön kiderül, hogy olyan könnyen feltörhető, mint a malacpersely.

Hogy ez lehetetlenség, és különben is honnan szereznénk magunknak ilyen közeli fotót bárki szeméről? Emlékezzünk arra, hogy a szelfi korszakban élünk, ahol ma már ciki, ha valaki nem HD felbontású önarcképeket tesz fel magáról, amelyek elég jó felbontásúak ahhoz, hogy a szemgolyó tökéletesen látható és nagyítható legyen.

Hogy miként bukott el a Samsung Galaxy S8 írisz szkennerje a gyakorlatban? Nézzétek meg a saját szemetekkel:

4 hozzászólás

rDAVE

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Azért mindenki nem tart magánál egy nyomtatott fotót és egy kontaktlencsét, hogy feltörje valaki telefonját. Arra bőven jó a zár, hogy hétköznapi ember telefonjába ne nyúlkáljon más. (Féltékeny pár esetén az egyik fél elmegy idáig, akkor ott nagyobb baj van) Ha ellopják meg tök mindegy, csak törölnek mindent védelemmel együtt. Feltörésnél jobban meglepett, hogy milyen gyorsan old fel.

válasz erre

TEchie

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Ennyi. Király rendszer.

válasz erre

betyár

2 éve, 2 hónapja

ez nagyon vicces

válasz erre

Levi87

2 éve, 2 hónapja

Hát ez ciki!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink