Decembertől Szöulban teszteli a Hyundai az önvezető autóit

2019. november 22.
5.6711
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Hyundai megegyezett Szöul városának vezetőségével annak érdekében, hogy decembertől hat autót teszteljenek az utakon, melyek az önvezető mivoltuk miatt számítanak különlegesnek és izgalmasnak.

23 különböző úton fognak végbemenni a tesztkörök, azonban 2021-től emelik a téteket, merthogy akkor már 15 járművet szeretnének tesztelni - ezek egytől egyig hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek. Szöul intelligens infrastruktúrát biztosít a járművekkel való kommunikációhoz, ideértve a jelzőlámpákat is, ezeket az infókat pedig 0,1 másodpercenként továbbítják a Hyundai járműveinek.

Az ilyen valós idejű információáramlásnak jelentős mértékben elő kell segítenie az autonóm próbaautók biztonságos működésének optimalizálását, cserébe pedig a Hyundai is szolgáltat információt: a tesztek során szerzett adatok szabadon elérhetőek lesznek az iskolák és más szervezetek számára, akik a városban tesztelni akarják saját önálló vezetési technológiájukat, így Szöul is profitál ebből a partnerkapcsolatból.
3 hozzászólás

inkognito

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Lesz miből dolgozni.

válasz erre

Direktor

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ez az igazi teszt, a komoly forgalom.

válasz erre

login_password

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ez nagyon jó kis együttműködés.

válasz erre