Advertisement

Decemberben rajtol a műhold, amivel akár 100-szor több adatot lehet visszaküldeni a Földre

2021. november 20.
75.1701
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Kétéves késedelem után a Laser Communications Relay Demonstration (LCRD) legkorábban december 4-én áll készen az indításra - az űreszköz a United Launch Alliance Atlas V rakétáján, a Védelmi Minisztérium Space Test Program Satellite-6 missziójának fedélzetén jut majd fel a világűrbe.

A most a floridai Cape Canaveral űrállomásról várható küldetés indítása számos probléma miatt késett a küldetés eredetileg 2019-re kitűzött célja óta. A kutatók szerint azonban a küldetés időzítése még mindig elég korai ahhoz, hogy az Artemis emberes holdraszállási programnak kedvezzen, amely 2025-ben esedékes.

Az ügynökség szerint a lézerekkel 10-100-szor több adatot lehet majd visszaküldeni a Földre, mint a rádiófrekvenciák használatával, ami kielégíti a NASA és a kereskedelmi cégek egyre növekvő igényét az űrből származó információk iránt. Mind az ügynökség, mind a kereskedelmi szektor számos küldetést tervez a Holdra a 2020-as években az Artemis, a tervezett Gateway űrállomás és a Commercial Lunar Payload Services program segítségével.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Holdraszállás.... Ugyan.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Az szép fejlődés!

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Végre valami kézzelfogható fejlődés...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink