A Debian 9 csak márciusban érkezhet

2016. november 07.
2.3031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Noha korábban arról szóltak a hírek, hogy a Debian 9 még az év végéig meg fog jelenni, a friss információk szerint, melyet maguk a fejlesztők bocsátottak nyilvánosságra, úgy fest, hogy a Stretch névre keresztelt új verzió csak 2017 év elején debütál.

Azt már megszokhattuk, hogy a Fedora projekt elég sűrűn megcsúszik, a Debiannal ritkábban fordul elő hasonló szituáció. A Debian 9 Stretch, ami a következő főverzió a Debian OS életében, belépett a Transition Freeze fejlesztési szakaszba, mint mondták, ez azt jelenti, hogy mostantól nem kerül integrálásra a gördülékeny működésért felelős új könyvtár vagy csomag, legalábbis annyi, vagy olyan horderejű, ami számottevően növelné a már meglévő csomagok számát. Jelen pillanatban azon dolgoznak, hogy a Stretch működése minél gyorsabb minél folyékonyabb, fejlesztői nyelven szólva smooth legyen.

A fejlesztés következő fázisa majd a január 5-én indul, ami Soft Freeze státuszt jelenti, míg a Full Freeze csak február 5-én indul útjára, ami után már csak tényleg az utolsó simítások, végső tesztek és kisebb hibajavítások lesznek hátra az éles indítás előtt. Ez pedig azt jelenti, hogy a Debian 9 Stretch végső változata csak valamikor február végén vagy március elején érkezhet.
2 hozzászólás

zender

2 éve, 5 hónapja és 19 napja

A lényeg hogy király legyen.

válasz erre

TEchie

2 éve, 5 hónapja és 19 napja

Nekik elnézzük.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink