Csúszik a Fedora 25 megjelenése

2016. november 11.
2.4771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Tegnap volt egy Go/No-Go meeting a Fedora csapatnál, ahol hosszú tanácskozás után ma bejelentették, hogy az előre tervezett november 15-ei dátumot nem tudják tartani, és így - most már hagyományosan - csúszik a Fedora 25 megjelenése.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az elmúlt évekkel ellentétben nagyon is jól haladnak a fejlesztők, és a Fedora 25 fejlesztési ciklusában eddig egy-két kisebb csúszás volt, valamint Jan Kurik Program Manager is 90%-ra ígérte, hogy a végső stádiumban tartó munkák nem indokolják, hogy csúszás legyen.

A legtöbben - köztük mi is - kicsit fenntartásokkal fogadták ezt az információt, és sajnálatos módon igazunk is lett. A hivatalos bejelentésben megadták az új, csúsztatott megjelenési dátumot, ami, jelen állás szerint november 22-e, így csupán egy hétről beszélünk, de mint tudjuk, régebben is mindig így indult.

Az ok, ami miatt a történelem ismételni kényszerül önmagát, egy bug, ami a boot menüben ütötte fel a fejét. Az utolsó publikációban arról írtunk, hogy a Final Freeze szakasz fontos mérföldkő, mivel már újabb csomagok nem kerülnek implementálásra, most már a tesztelés javarészt a kritikus hibákra fókuszál.

Egy ilyen, fentebb írt probléma blokkolja tehát a megjelenést, de reméljük a fejlesztők kemény munkája beérik, gyorsan orvosolják a kiváltó okot és tényleg csak egy hét csúszás lesz.
3 hozzászólás

Porthos

8 éve, 1 hónapja

Majd jön még rá egy-két hét... Vagy hónap... röhögő smiley

válasz erre

TEchie

8 éve, 1 hónapja

Oké, ezzel tényleg lehetett számolni. De ha egy hét marad akkor ez nem olyan nagy gond.

válasz erre

betyár

8 éve, 1 hónapja

Legalább ők nem bugosan fogják kiadni. Odafigyelnek minden kis részletre.

válasz erre