Csúnyán leszerepelt az angol rendőrség arcfelismerő rendszere

2018. május 08.
2.3601
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A walesi rendőrség még tavaly nyáron, a Bajnokok Ligája alkalmából vetette be első ízben saját arcfelismerő rendszerét, aminek eredményességére egészen mostanáig kellett várni, azonban dacára a NEC profi rendszerének, a szisztéma elképesztően rosszul működött.

A beszámolók szerint ugyanis bár 170 ezer ember arcát monitorozták a kamerák annak érdekében, hogy kiszűrjék a bűnözőket, és 2470 esetben kaptak is riasztást a rendőrök, azonban mint később kiderült, ebből 2297 teljesen téves volt, vagyis ilyen sok esetben intézkedett a hatóság feleslegesen.

Ez elképesztően magas, mintegy 92 százalékos hibaarány, amiért Kínában talán már munkatáborba zárták volna a fejlesztőket, azonban a walesi rendőrség szerint jó lesz ez majd egyszer, a hatékonyság ugyanis folyamatosan javul, a magas hibaszázalékot pedig vélhetően az okozta, hogy az arcfelismerő túl rossz minőségű felvételeket tanulmányozott.

A rendőrség szerint egyetlen ember sem került letartóztatásba a rendszer fals információi alapján, ellenben az elmúlt hónapokban legalább 450 esetben segítette a munkájukat egy-egy bűnöző megtalálásában.
2 hozzászólás

Porthos

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Az komoly arány!

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Epic fail.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink