Csodagyerek: mindössze 9 évesen sikerült teljesítenie egy japán fiúnak az egyetemi matekvizsgát

2019. december 12.
7.6551
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igazi csodagyerekként tartják számon azt a japán kisfiút, aki mindössze 9 évesen sikeresen teljesített egy olyan matematikai vizsgát, ami egyetemi szintet képviselt, tehát normál esetben csak sok-sok év múlva keríthetett volna rá sort.

Az úgynevezett Kyu teszt teljesítésére Shogo Ando két teljes éven át tudatosan készült - bizonyára nem kevés szülői nyomással a háta mögött -, hogy megdöntse a korábbi rekorder, Hiroto Takahashi rekordját, aki 11 évesen teljesítette az egyetemi szintű matematikafeladatokat.

A kisfiú szerint bár jó érzés, hogy ő a legfiatalabb a világon, aki teljesíteni tudta a Kyu teszt legfelsőbb szintjét, azonban nem céltalanul állt neki a vizsgáknak, éppen ellenkezőleg, azt szeretné, ha folyamatosan gyarapodó tudását fel tudná majd használni a jövőben a klímaváltozás elleni harcban, hogy segíteni tudjon az emberiség fennmaradásában.

A Kyu teszt egyébiránt 14 szintet ölel fel, a Shogo által teljesített legnehezebben pedig már olyan témakörök is megtalálhatók, mint a változó függvények vagy a metrikus rendszerek.

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

Kisfaludy82

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az igen. Nagyon ügyes kiskölök.

válasz erre

Vidoros

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az igen!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink