Csak tavaly 12 Apple-munkatársat tartóztattak le szivárogtatás miatt

2018. április 17.
3.5101
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Minden tech cégnél komolyabban veszi a szivárogtatók ügyét az Apple, a Bloomberg legfrissebb jelentéséből ugyanis kiderült, hogy a vállalatnál csak tavaly 29 ilyen munkatárs bukott le, akik közül 12 főt le is tartóztattak.

A kérdéses lap egy kifejezetten a dolgozók számára készült feljegyzést idéz, melyben az Apple egyrészt a szivárogtatás következményeire hívta fel a figyelmet, másrészt pedig példát próbáltak statuálni azzal, hogy leírták benne, mi a sorsa azoknak az embereknek, akik bizalmas információk kikotyogása miatt kerülnek lapátra.

A rendőrségi eljárás vagy a vállalati meghurcolás ugyanis csak egy dolog, de a dokumentum szerint állásuk elvesztésén túl ezzel a bélyeggel rendkívül nehéz lesz ezeknek az embereknek máshol ismét munkába állniuk, a lehetséges börtönbüntetésről és pénzbirságról pedig ne is beszéljünk.

A kérdéses feljegyzés konkrét eseteket is említett, melyek elbocsátással végződtek, de a jelek szerint hiába a nagy szigor, a több ezer munkatárs között mindig lesz néhány olyan, aki nem tudja tartani a száját.
3 hozzászólás

Levi87

6 éve, 5 hónapja és 16 napja

Ahhoz képest minden kijött pl az X-ről.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

Valószínűleg a valódi szivárogtatókhoz el sem jutnak, valami eldugott kínai faluban.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 5 hónapja és 17 napja

Hát ez mondjuk nem nagyon fékezi őket. röhögő smiley

válasz erre