Csak akkor vásárolhatja fel a Shazamot az Apple, ha az EU is bólint rá

2018. március 20.
3.5871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár lezsírozott üzletnek tűnt korábban az Apple részéről a Shazam felvásárlása, a Reuters beszámolója szerint azonban még rengeteg dolgot el kell simítania a feleknek, ezáltal például az EU-nak is lesz beleszólása a dologba.

Olyannyira, hogy az Apple-nek kötelező volt benyújtania egy vizsgálati kérelmet az Európai Bizottság irányába annak érdekében, hogy ez a szerv is jóváhagyja az üzletet, amire azért van szükség, mert az EU-ban az ilyen jelentős felvásárlásokat mindig össze kell vetni a versenyjogi szabályozásokkal.

Ez pedig az Európai Bizottság feladata, akik hét uniós tagállamot kérnek fel a vizsgálat lefolytatására, és ha a vizsgálat során valami problémát találnak, akkor meghiúsulhat a gigavállalat terve, ami körül azért van ekkora felhajtás, mert bár a Shazam nem egy nagy cég, ellenben olyan sok értékes adattal rendelkeznek, melyek értéke felbecsülhetetlen.

Az EU-nak azért is kell továbbá vizsgálatot folytatnia, mert korábban már komoly aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a gigavállalatok olyan kis cégeket vásároljanak fel, akik gazdaságilag jelentős adatbázis birtokában vannak, hiszen ilyen esetben a nagy cég, esetünkben az Apple monopolhelyzetbe kerülhet.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 7 hónapja és 15 napja

Miért ne bólintana rá az EU? Senkit nem veszélyeztet ez a felvásárlás.

válasz erre

technomancer

6 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nincs okuk nem engedélyezni.

válasz erre