Csak a 3.20-as Gnome került openSUSE Leap 42.2 végleges verziójába

2016. november 16.
5.5601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az openSUSE projekt csapata elérhetővé tette az openSUSE Leap 42.2 végleges változatát, amely meglepő módon nem tartalmazza a Gnome legújabb verzióját, a Karlsruhe-t.

Lassan két hónapja jelentkeztünk utoljára openSUSE Leap cikkel, akkor épp a most megjelent végleges verzió, a 42.2 bétájáról tudósítottunk, lássuk mi maradt az akkor leírtakból vissza a hivatalos megjelenésre. Az első és talán legfontosabb megjegyzés, hogy míg a Tumbleweed ágban igyekeznek mindig a legújabb megoldásokat integrálni, addig a Leap szekcióban kicsit később, de még mindig viszonylag gyorsan kerülnek integrálásra.

Annak ellenére, hogy a Gnome 3.22 már minimum egy hónapja jelen van, mégsem ez, hanem a Gnome 3.20 az, amit ezen asztali környezet kedvelői választhatnak. Ezzel ellentétesen a másik igen népszerű lehetőség, a KDE 5.8 viszont bekerült az opciók közé. Frissültek az alapvető szoftverek, mint például a VirtualBox, a Samba, a LibreOffice, vagy éppen a QEMU. Végezetül a motorháztető alatti változások közül talán a legfontosabbat a kernelt említenénk meg, hiszen az openSUSE Leap 42.2 a Long Term Support-tal rendelkező 4.4-es kernel verziót szállítja.
2 hozzászólás

TEchie

8 éve, 1 hónapja és 25 napja

Kisfaludy82 írta:
Suse. Úristen régen mennyit használtam. mosolygó smiley
Én is. Nekem a 2000-es évek közepéig ez volt AZ operációs rendszer. mosolygó smiley Mindig vettem dobozosan. Imádtam.

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 1 hónapja és 25 napja

Suse. Úristen régen mennyit használtam. mosolygó smiley

válasz erre