Csak 10 milliószor kell kattintanunk az egérrel egy kalória elégetéséhez

2017. augusztus 08.
2.7171
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő számolgatásba kezdett a napokban Rhett Allain, a Wired újságírója, aki elmondása szerint lányától folyamatosan azt hallotta, hogy a számítógépezés igenis jót tesz az egészségnek, mert minden egyes kattintással egy egész kalóriát eléget.

Ezt olvasta legalábbis a tudálékos lány az interneten, azonban nagy pechjére, ha apa éppen újságíró, akkor az ilyen dolgoknak szépen utánajár, és Rhett bele is kezdett a számolgatásba, amihez meg kellett mozgatnia a matematikát és a fizikát is ahhoz, hogy eredményre jusson, amiből mi csak a lényeget mondanánk nektek.

A szerző abból indult ki, illetve arra jutott, hogy az egér gombjának megnyomásához, avagy egy kattintáshoz nagyjából 0,5 Newton erőre van szükségünk, ami átszámítva 0,0005 joule-t jelent, amivel egyetlen probléma van csupán: egy egész kalória elégetéséhez legalább 4,184 joule-ra van szüksége az emberi szervezetnek.

Ha ezt átszámoljuk, akkor azt kapjuk, hogy átlagosan 9-10 milliószor kellene szabályosan, nagy egérmozdulatok mellett kattintanunk ahhoz, hogy legalább egy kalóriát elégessünk - pontosan egyébként 8,4 millió kattintás jön ki, de ezek nem biztos, hogy pont 0,0005 joule-t adnak ki -, ami az idő függvényében azt jelenti, hogy legalább 11 és fél napig tartana a művelet, ha egy másodperc alatt legalább tízet tudunk kattintani.

Magyarul tehát: ne a számítógép előtt akarjunk fogyni, mert nem fog sikerülni!

Forrás: Wired
4 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Azt nem számolta ki, hogy a mozgatása mennyire fogyaszt, tehát abban még továbbra is hihetek. röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Rohadt ráérős lehet ez az újságíró. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Okos gyereke van a csajnak mit ne mondjak. röhögő smiley Ha tényleg elhitte hogy az egér kattintással kalóriát éget.... Háttt..... röhögő smiley

válasz erre

marco

7 éve, 2 hónapja és 17 napja

Pffffff egy jobb fps-sel ez redukálható három napra is. nyelvnyújtó smiley

válasz erre