Cortana jól teljesít tippek terén

2014. július 09.
5381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Cortana a Bing segítségével már sorban a 13.
Advertisement

VB-meccs kimenetét jósolta meg jól, annak ellenére, hogy a Microsoft csak próbaként vezette be a funkciót.

A Bing Predicts motor most először próbálkozott meg nagy meccsek győzteseinek megjóslásával, Cortana pedig ezt felhasználva mondta meg  a focirajongóknak, hogy ő mit is gondol az elkövetkező mérkőzésekről.

Nemrégiben ez a kis funkció a Windows Phone-ra vonta a nagy híroldalak olvasóinak figyelmét, hiszen a próbaként útnak indított funkció úgy tűnik, nagyon is jól teljesít, eddig (a tegnapi brazil-német meccset is beleértve) 13 mérkőzésből mindet jól jósolta meg! Már a 4-0-t is remeknek nevezték, a mostani német győzelem után már egyenesen lenyűgözőnek mondható a szolgáltatás a jóslataival.

Voltak olyanok, akik nem tartották meglepőnek az eredményt, mondván, Cortana kedvenceket választott, és akármelyik focirajongó meg tudta volna jósolni ezt. Igen ám, de itt nem egy focirajongóról van szó, hanem egy programról, és itt lehet megbuktatni ezeket a kijelentéseket, ugyanis - a tegnap esti meccset példaként felhozva - rengetegen voltak, akik brazil győzelmet jósoltak, Cortana mégis a németekre voksolt és igaza lett. Tény, hogy a jóslás esetében kiszámíthatatlan, hogy tényleg bejön-e, de hogy egy gép 13 meccset jósoljon meg jól, az azért tényleg ritkaság, és fogadni mernénk, hogy a focirajongók többsége nem jutott el idáig (úgy, hogy egy-egy meccs előtt fix kijelentette, hogy "ez a csapat fog nyerni").

Kíváncsiak leszünk, hogy a Microsoft, ezzel a Bing és Cortana meg tudja-e tartani a 100%-os "nyerési arányát", vagy legalább egy hasonlóan magas százalékban megjósolni a meccsek kimenetét. Cortana szerint a döntő Németország és Argentína között fog lezajlani.
Advertisement
nincs még hozzászólás