Codecombat - Javascript tanulás játszva

2013. október 31.
1.6441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Rengeteg hasznos oktatóanyag kering szerteszét az Internet sötét bugyraiban, melyekre könnyű ráakadni, ám néha kissé nehezen vesszük rá magunkat könyvek bújására, hosszabb szövegek olvasására.

A multimédia adta lehetőségeknek hála, mára már interaktív formában is elérünk számos oktatóanyagot, hogy szórakozva tanulhassunk. Ennek egy remek példája a Codecombat.

Szereted a fantasy játékokat? Szeretnél Javascriptet tanulni? Jó lenne együtt látni a kettőt?

Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, látogass el a codecombat.com oldalra. Ha még nem győzted meg magad teljesen, olvass kicsit tovább.



A Codecombatban első teendőnk saját kis mágusunk megteremtése, akinek varázserejét mi magunk fogjuk előteremteni kódolási tudásunk segítségével, így irányítva katonákat. Feladatunk minden egyes szint elején világosan elmondják, de a képernyő jobb felső részén látható is marad mindvégig. Ezek után az előre definiált függvények segítségével kell hősünket úgy irányítani, hogy az felvegye fegyverét, gyógyitalát, csalja oda az ellent a lövegtorony alá, sújtson le rá önerőből, vagy hajtson végre bármi mást, amit az adott feladat megkíván.

A pályák végeztével újabbakat kapunk, melyek mindig egy kicsit összetettebb, nehezebb feladatot tárnak elénk, ám ha ügyesek vagyunk, könnyű szerrel végrehajtjuk ezeket is.

A játék akár regisztráció nélkül is elérhető, regisztráció után azonban akár multiplayerben is játszhatunk.

[display_video youtube=H5u5ga5dHm8]

Nem kell csüggedni akkor sem, ha már nem igazán tud újat mutatni a játék, hiszen a Codecombat lelke maga a közösség. Létrehozhatunk saját pályákat, scripteket, melyekkel a tanulók próbálkozhatnak, így egy új világ alkotói lehetünk, melyhez a Codecombat csupán az alapot adja meg. Lehetőségünk van szabadon csatlakozni a csapathoz, sőt, szívesen látják a lelkes segítőket. Erről minden információ megtalálható az alábbi oldalon: http://codecombat.com/contribute

Mivel az oldal még új, a prototípust csupán 2013 júniusában indították, túl sok minden még nem elérhető rajt, de biztos vagyok benn, hogy a lelkes közösség szívesen segít majd felépíteni egy új fantasy világot, amely a szórakozás mellett oktatja is a lelkes, tanulni vágyó harcosokat. 
nincs még hozzászólás