CineFest 2015 - Kitekintő kategória

2015. augusztus 23.
5561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
A versenyen kívül vetítésre kerülő filmek listája sem okoz csalódást idén a 12.

Jameson CineFest műsorán, és habár többségében amerikai kezek közül kerültek ki ezek az alkotások, senki se számítson habkönnyű szórakozásra...



LOVE / SZERELEM 3D
(francia-belga, 130 perc)
Rendező: Gaspar NOÉ
Főbb szerepekben: Gaspar Noé, Aomi Muyock, Klara Kristin
Itt egy film, ami egyetlen dologról szól, arról, amit Casanova a ?dolgok dolgának? nevezett, a dologról, amire ? bár Uram bocsá? hogy bevalljuk -a legtöbbet gondolunk. Itt egy film, ami tényleg bemutatja a szexet, a dolgot, amiből kisbabák lesznek - és itt nem arra a félénk próbálkozásra és varázslatos élvezetre gondolunk, amit a legtöbb film szexként próbál eladni. Talán Gaspar Noé a filmtörténet egyetlen rendezője, aki leforgat egy két és fél órás 3D-s pornót és nyugodt szívvel mondhatja, hogy ez az eddigi legkevésbé provokatív filmje.
Premier: 09.16. 23:30, Uránia
Ismétlés: 09.19. 23:00, Uránia



PAWN SACRIFICE / GYALOGÁLDOZAT
(amerikai, 116 perc)
Rendező: Edward ZWICK
Főbb szerepekben: Tobey Maguire, Liev Schreiber, Lily Rabe, Peter Sarsgaard
A hidegháború teljes erővel ?dübörög?. Ebben a megragadó, igaz történetben az amerikai sakk-csoda Bobby Fischer (Tobey Maguire) hirtelen két szuperhatalom küzdelmének kellős közepén találja magát, amikor kihívja egy játszmára a Szovjetuniót. A Liev Schreiber és Peter Sargaard főszereplésével készült ?Gyalogáldozat? Fischer félelmetes egyensúlyozásáról szól zsenialitás és őrület határán, és bemutatja egy brooklyni kölyök tündöklését és bukását, akire az egész világ felfigyelt.
Premier: 09.18. 16:00, Nagyterem

 


MR. HOLMES
(brit-amerikai, 104 perc)
Rendező: Bill CONDON
Főbb szerepekben: Ian McKellen, Milo Parker, Laura Linney
1947-et írunk. Az öregedő Sherlock Holmes épp Japánból tér vissza, ahol egy erősítőnek hitt ritka növény után kutatva szembesülnie kellett a nukleáris háború pusztításával. A világtól elzárt tengerparti házacskájában Holmes méhészkedéssel tölti napjait, várja az elkerülhetetlen elmúlást. Bejárónője és annak fia, Roger, jelentik számára az egyetlen társaságot. Egykor oly éles elméje hanyatlásával viaskodva Holmes egyre inkább a fiúra támaszkodik, vele próbálja megoldani az esetet, ami nyugdíjba kényszerítette. Közben az élet és a szerelem nagy rejtélyeit is igyekszik sorra venni, mielőtt még túl késő lenne.
Premier: 09.18. 21:00, Nagyterem
Ismétlés: 09.19. 14:30, Uránia



DOPE / KÁBSZER
(amerikai, 103 perc)
Rendező: Rick FAMUYIWA
Főbb szerepekben: Shameik Moore, Tony Revolori, Kiersey Clemons
Malcolm Adekanbi büszke okostojás. A ?Trónok Harca? a kedvenc sorozata, van saját punk bandája, a Harvardra jelentkezik, és szenvedélyesen rajong a ?90-es éve hip-hop zenéjéért. Igyekszik saját stílust teremteni, önmaga lenni, de ez valahogy senkinek sem tetszik ? sem a környék drogkereskedőinek, sem a suli bikáinak, de még a tanároknak sem. Malcolm problémái akkor kezdődnek, amikor belefut egy kábítószer kereskedőbe, Dom-ba. Stréber barátaival együtt arra kényszerülnek, hogy minden lelkesedés nélkül nekiálljanak drogot árulni.
Premier: 09.18. 23:00, Nagyterem
Ismétlés: 09.19. 21:00, Uránia


SOUTHPAW / MÉLYÜTÉS
(amerikai, 123 perc)
Rendező: Antoine FUQUA
Főbb szerepekben: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Oona Laurence
Billy Hope a karrierje csúcsán jár. Gyönyörű háza és szerető családja van. Bármennyire megy is a szekér, a felesége, Maureen, igyekszik rávenni a visszavonulásra, hogy több idejük legyen a lányukra, Leilára. Billy kötélnek áll és egy bulin be is jelenti, hogy vége. Amikor azonban az egyik riválisával való csetepaté során Maureen-t véletlenül eltalálja egy golyó Billy lába alól kicsúszik a talaj. Destruktív viselkedése miatt Leilát elveszi tőle a gyámügy. Egyetlen esélye marad, hogy visszakapja: Titus ?Tick? Wills edző segítségével vissza kell térnie a boksz világába.
PREMIER: 09.19. 17:00 Nagyterem (zárófilm)

 
nincs még hozzászólás