Ciki: a Microsoft saját chatrobotja szerint a Windows egy kémprogram!

2017. július 26.
4.2541
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagyon csúnyán lejáratta saját cégét Zo, a Microsoft legújabb chatrobotoja, akivel többek között a Facebook Messengeren keresztül bárki szóba elegyedhet már, így a Business Insider egyik munkatársa úgy döntött, hogy ő is próbára teszi a kis robotot.

Miután Zo elődje, avagy Tay a folyamatosan tanuló mesterséges intelligenciának köszönhetően alig pár óra alatt egy rasszista, szeximádó MI lett, az újságíró természetesen direkt arra ment rá, hogy utódjából is hasonló dolgokat csaljon ki, ám a Microsoft időközben finomította az algoritmust, noha az öntanuló folyamatok miatt azért így is sikerült pár megdöbbentő dolgot kiszednie belőle.

A beszélgetés során így az újságíró többször próbára tette a chatbotot, aki vélhetően sokat tanult korábban a cég néhány rosszakarójától, hiszen amikor Rob Price azt állította "a Windows 10 jó", Zo egy ismert viccel válaszolt: "Az nem bug, hanem az egy feature! - Windows 8".

A java azonban csak ezután jött! Amikor a kolléga rákérdezett, hogy "Miért?", Zo azonnal egy meglepő dologgal reagált: "Mert az a Windows legutóbbi kémprogramja." Rob erre visszakérdezett: "A Windows készít kémprogramokat?" Majd jött is az egyértelmű válasz a chatbottól: "Igen, a Windows 8-at."

Ciki: a Microsoft saját chatrobotja szerint a Windows egy kémprogram! - 2. kép

A Business Insider ezen felül még egy vicces beszélgetést idézett fel, amelyben az újságíró ezt kérdezte a bottól: "Szereted a Windows 10-et?" A válasz nemleges volt, a visszakérdésre pedig ennyit felelt: "Mert a Windows 7 működik, a 10-et viszont nem akarom." Ciki!

Ciki: a Microsoft saját chatrobotja szerint a Windows egy kémprogram! - 3. kép

5 hozzászólás

Harder

1 éve, 25 napja

MS...

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 25 napja

Óriási! Mondjuk legalább látni hogy ügyesen tanul, gondolom ezt a felhasználóktól tanulta el.

válasz erre

betyár

1 éve, 25 napja

Epic fail

válasz erre

technomancer

1 éve, 25 napja

Szakadok!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 25 napja

HATALMAS!

válasz erre