Chromium OS versenytárs lenne a Flint OS

2017. február 22.
4.1701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Will Smith, mármint nem az a Will Smith, informálta az internet népét, hogy egy új projekten dolgoznak a Flint Innovations-nál, ami gyümölcse egy Linux alapú operációs rendszer lesz, amit Raspberry Pi-kre, illetve PC-re terveztek.

Az új operációs rendszer neve a Flint OS lesz, amely az egyre népszerűbb Chromium OS alapjaihoz nyúl, és az innováció az Android alkalmazások futtatásának képessége lesz, hasonlóan, mint az említett, Google által fejlesztett rendszer esetén.

Az alap koncepció az a vízió, mely szerint a felhasználók java része már a felhőben éli a mindennapjait, az installált szoftverek kihaló félben vannak, és az esetek döntő többségébe elegendő egy webes front-end, egy böngésző, vagy egy olyan operációs rendszer, amely erre van optimalizálva, ezt próbálja megvalósítani a Flint OS.

Ennek következményeként a fejlesztés full backup funkcióra lesz képes, így tehát bármit is dolgozunk a gépen, az azonnal mentésre kerül a kapcsolt felhőtárhelyek valamelyikére. A Flint OS már sztenderd kialakításban rendelkezni fog az Android applikációk futtatásának támogatásával, nem lesz szüksége semmilyen emulátorra. Ezzel szeretnék felvenni a versenyt az egyre inkább teret és piacot hódító Chromebook-okkal.

Nézd nagyban ezt a videót!



1 hozzászólás

Hentes

7 éve, 9 hónapja és 9 napja

Jól hangzik.

válasz erre