Chromecast frissítés: megjött a tükrözés

2014. július 10.
5.4731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Már a Google I/O alatt bejelentették, hogy tudni fogja a tükrözést a Chromecast.

Most pedig kapott is hozzá frissítést, amiben már benne van ez a lehetőség.

A tükrözés lényege, hogy mostantól nem csak képeket és zenéket tudunk a telefonunkról lejátszani a TV-ken, hanem a teljes képernyőt meg tudjuk osztani. Ez azért hasznos, mert akár egy Google Maps is kirakható úgy, hogy a teremben mindenki látja a TV-n, de akár még játszhatunk is.


Önmaga a frissítés Beta állapotú és szépen lassan érkezik meg bizonyos készülékekre. Gondolom még ország szintű korlátozás is van rajta. Egy biztos, én a Nexus 4-emre még nem látom, pedig várom. A [Google Operating System] blog szerint legalább Android KitKat 4.4.1 kell hozzá és egyelőre csak a következő készülékek kapják meg: Nexus 4, 5, 7 (csak a második generációsak) és 10, Samsung Galaxy S4 és S5, Note 3 és 10, HTC One M7, LG G2, G3 és G Pro 2. Azt ígérik, hogy bővíteni fogják az eszközlistát. Ezek alapján tehát már látnom kellene a frissítést, de nem látom. Ebből gondolom, hogy Magyarország valahol a frissítési lista végén szerepel.

Hogyan működik a Chromecast tükrözés?



Ha mág megvan a frissítés (akár csak az APK mondjuk AndroidPolice-ról), akkor a Chromecast alkalmazást megnyitva a "Cast Screen" opciót választva rábökhetónk a készülékünkre. Nagyjából ennyi. Ha valakinek Nexus készüléke (és stock rom) van, akkor a beállítások gyorsmenüből is elérhető.

Érdekességnek hozzá kell tenni, hogy amint megjön az Android L, abban már natívan támogatva lesz és nem kell hozzá a Chromecast alkalmazás. Ennek nagy hátulütője, hogy jól tudja mindenki, egyik mostani telefon se fogja úgy igazán megkapni, tehát mindegy is.
nincs még hozzászólás