Chrome beta: Supervised Users

2013. október 23.
8611
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
2013 talán túlságosan is az internet kora, hiszen szinte már nincs is olyan információ, amit ne ott keresnénk.

De ahogy sok más, ez is kétélű fegyver. Ha valaki jól, okosan és megfontoltan használja ezt a kimeríthetetlen adatforrást, akkor sok mindenben lehet a segítségére. Sokszor mondják, hogy az internethez is fel kell nőni, amivel teljes mértékben egyetértek. Sajnos sokszor találkozom felnőtt, tapasztalt emberekkel, akiknek a világháló kész csatateret jelent, nem beszélve a gyermekekről, akiket már nem elég az utcán megvédenünk a környezeti hatásoktól, egy újabb szintre kell lépnünk. Ebben lehet segítségünkre a Google Chrome legújabb fejlesztése, a Supervised Users funkció.


[caption id="attachment_4871" align="aligncenter" width="816"] A bétát már bárki letöltheti[/caption]
Ennek lényege, hogy amolyan adminisztrátor/root felhasználóvá léptethetjük elő magunkat, mellette pedig a család többi tagjának kreálhatunk profilt, amelyeket aztán ellenőrizhetünk és menedzselhetünk. Segítségével blokkolhatunk weboldalakat, de akár tilthatunk mindent kompletten és csak azokat a portálok látogatását engedélyezzük, amelyeket szeretnénk. Láthatjuk az előzményeket, így ha az előbbi megoldást választjuk, akkor láthatjuk miket kellene elérhetetlenné tenni (bár ekkor már megvan a baj). Ha egy tiltott oldalra próbál látogatni a felhasználó, akkor problémába ütközik, amelyben egy információs ablak jelenik meg, hogy ki blokkolja a website-ot, illetve kérhet engedélyt is amit, amit vagy megadunk vagy nem.
Felügyelt felhasználó létrehozását a beállítások -> felhasználók menüpont alatt tudjuk megtenni, ahol egy extra checkbox-ot kell bejelölni, ha azt szeretnénk, hogy korlátozott jogai legyenek.


[caption id="" align="aligncenter" width="564"] Hozzunk létre felügyelt felhasználót[/caption]

[caption id="attachment_4872" align="aligncenter" width="509"] Elkészült a felügyelt felhasználónk[/caption]
A Supervised Users (Felügyelt Felhasználók) elősorban a Chrome OS-hez készült, de a Google-nél nem feledkeznek meg a Windows, Mac és Linux platformokról sem, így hamarosan minden felhasználó is megkapja az újdonságot.
[gallery link="file" ids="4875,4876,4877,4878,4879,4880"]

 

Forrás és további információ: Chrome Blog, Google Support
nincs még hozzászólás