Chilében hamarosan óceáni rezervátum nyílik

2018. március 18.
3.4481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Világszerte egyre több szárazföldi rezervátum, nemzeti park, tájvédelmi körzet és egyéb olyan terület létesül, ami azt a célt szolgálja, hogy megóvhassuk az élővilágot az emberi pusztítástól, azonban a tengerek és óceánok esetében az efféle rendeletek túlontúl nehézkesek.

A BBC beszámolója szerint azonban Chilében mégis megpróbálják a lehetetlent, így az ország leköszönő elnöke, Michelle Bachelet nemrégiben aláírt egy olyan törvényt, aminek részeként az ország közel 6500 kilométeres óceánpartja mellett a jövőben kilenc rezervátumot hoznak létre annak érdekében, hogy az ország megőrizhesse ezek állapotát, ami turisztikai és környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos.

Ezzel az egyetlen intézkedéssel Chilében a jelenlegi alig 4 százalékról rögtön 42 százalékra növekedik azoknak az óceáni területeknek az aránya, melyek állami védelmet élveznek és biztosítják a tengeri élőlények számára is a protekciót.

Chile egyébiránt éppen tavaly már létrehozta a világ legnagyobb óceáni rezervátumát, méghozzá partjaitól több mint 4 ezer kilométerre, a Húsvét-szigetek közelében, ahol több tucat ritka vagy kihalásra ítélt fajnak biztosítottak védelmet.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

6 éve, 7 hónapja és 10 napja

Nem semmi, jól megsokszorozták hirtelen a védett óceánokat. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 7 hónapja és 11 napja

Értékelendők ezek a küzdelmek, védenünk kell a természetet amíg lehet.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 7 hónapja és 11 napja

Ez szép gesztus, remélhetőleg meg is tudják védeni ezeket a területeket.

válasz erre