Chile az első dél-amerikai ország, amelyik részben betiltja a nejlonszatyrot

2018. június 03.
14.0691
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A nejlonszatyor a világ egyik talán legártalmasabb találmánya, hiszen ez a műanyagtermék nemcsak hamar használódik és koszolódik, de mindemellett a környezetet is rendkívüli mértékben károsítja.

Emiatt rengeteg országban már betiltották, és bár hazánkra nézve óriási szégyen, de még egy dél-amerikai ország, név szerint Chile is megelőzött minket abban, hogy az ország boltjaiban csak korlátozottan vehessenek és használhassanak nejlonszatyrokat a vásárlók.

Az új jogszabály ugyan hatályba lépett már, de van egy teljes évnyi türelmi ideje a boltoknak a betartatásra. Ezzel Chile rengeteget tett annak érdekében, hogy csökkenjen a Föld, de főként az óceánok műanyag-szennyezése, lévén évente 13 millió tonnányi műanyaghulladék kerül az óceánok vizébe, miközben a szemét 400 év alatt bomlik el teljesen.

Chilében egyébiránt nem kirívóan magas a nejlonszatyor felhasználása, noha évente legalább 3,4 milliárd darabot használ el a lakosság, ami mégis óriási mennyiség.
3 hozzászólás

techiii

6 éve, 3 hónapja és 24 napja

Azért azt hozzáteszem, hogy itthon a legtöbb boltban már csak papírszatyrot vagy szövetszatyrot lehet kapni, a zacskók többsége pedig lebomlik néhány év után. Nyilván a zöldség és gyümölcs pultoknál levő zacskókat kellene kitiltani. Ott még van mit fejlődni.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 3 hónapja és 25 napja

Az igen! Korrekt! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 3 hónapja és 25 napja

Őszinte tiszteletem azoké, akik meglépik ezeket a lépéseket!

válasz erre