CES 2015: Az ASUS bemutatta a ZenFone 2-t

2015. január 07.
6901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az ASUS bemutatta a ZenFone 2 (ZE551ML) készüléket, az új generációs ZenFone okostelefon-család csúcskategóriás termékét.

A fantasztikus, vadonatúj formaterv, az 5,5 hüvelykes Full HD IPS képernyő, a 13/5 megapixeles PixelMaster kamerák, a 2,3 GHz-es, 64 bites Intel Atom processzor, a 4 GB RAM, valamint a 4G/LTE kapcsolat együttesével a ZenFone 2 komoly teljesítményre képes, egész nap.

Legfontosabb tudnivalók a ZenFone 2-ről:

Formai jellemzők: Különleges, vadonatúj, ergonomikusan ívelt forma elképesztően vékony peremmel, 5,5 hüvelykes Full HD IPS képernyővel és 72%-os képernyő-előlap aránnyal.
Kamera: 13 megapixeles PixelMaster kamera ?Real Tone? vakuval, Low Light és Backlight (HDR) móddal, valamint valós idejű szépítéssel a mindig tökéletes fotókért
Teljesítmény: 2,3 GHz-es, 64 bites Intel Atom processzor 4 GB RAM-mal, ultragyors 4G/LTE kapcsolattal, valamint gyorstöltéses, 3000 mAh-s akkumulátorral az egész napos teljesítményért.
Kezelőfelület: Az új ZenUI a világ első teljes egészében személyre szabható kezelőfelülete, Trend Micro biztonsági szolgáltatással, ZenMotion gesztusokkal és a fokozott bizalmasság érdekében rejtett fiók funkcióval.

A 2014. negyedik negyedévében havonta másfél millió példányban fogyó, valamint az újságíróktól és a felhasználóktól is lelkes értékeléseket begyűjtő ASUS ZenFone zajos sikerére építő, nagyon várt ASUS ZenFone 2-ben számos fejlett funkció mutatkozik be az új ASUS ZenUI változattól ? a világ első teljesen személyre szabható felhasználói felületétől ? kezdve a Trend Micro? biztonsági szoftverig, amely a védett webböngészésért felel.



?A ZenFone 2 tervezése során ugyanaz a soha nem múló vágy hajtott minket, amellyel folyamatosan igyekszünk mindenki számára magabiztosan használható, kiemelkedő érzetű termékeket előállítani? ? mondta Jonney Shih, az ASUS elnöke. ?Nem elhanyagolható mérnöki tudásunkat és a népszerű ZenFone kapcsán szerzett összes tapasztalatunkat csatasorba állítottuk egy olyan okostelefon megalkotásáért, amely megtestesíti ezt a törekvést. Ennek eredménye lett a fantasztikus új ZenFone 2 ? a fényűzés, amit bárki élvezhet.?

Ragyogó, ultravékony ?ergonomikus ív? forma

Az ASUS ZenFone 2 lenyűgöző, vadonatúj formája az ikonikus, a Zen szellemére rímelő ASUS-elemeket hordozza. Ezeket egészíti ki az ékszerfinomságú csiszolt fémburkolat és az azonnal felismerhető koncentrikus körös mintázat. A ZenFone 2 új és továbbfejlesztett esztétikai elemei közé tartozik a kecses ívű ház, amely a szélein mindössze 3,9 mm vastag. Feltűnő, mégis elegáns! Az íves forma miatt rendkívül kényelmesen használható és biztonságosan kézben tartható. Az intuitív vezérlést és a kényelmet szolgálja a hátul elhelyezett hangerőszabályzó gomb is, amely a mutatóujjal eléréshez ideális pozícióban található.

A ZenFone 2 csodálatosan éles és ragyogó képű, 5,5 hüvelykes Full HD IPS képernyője 403 ppi-s pixelsűrűséggel és széles, 178 fokos betekintési szöggel garantálja a fotók és videók életszerűségét, az alkalmazások látványos megjelenítését. Az ASUS TruVivid technológia fényes, intenzív színeivel még tovább javítja a kijelző teljesítményét. A képernyő ultravékony, mindössze 3,3 mm-es pereme révén a ZenFone 2 figyelemre méltó, 72%-os képernyő-ház aránnyal teszi még jobban nézhetővé a készüléket. A kijelző Corning? Gorilla? Glass 3 felülete remekül véd a sérülések és az ujjlenyomatok ellen. Az ujjlenyomat-védő bevonat 30%-kal csökkenti a dörzsölődést, úgyhogy az érintéses gesztusok selyemsima érzettel hajthatók végre.

A ZenFone 2 öt különleges színben lesz kapható. A szép és remekül személyre szabható ASUS ZenUI-val együtt ez azt jelenti, hogy az okostelefon kívül-belül igazán a gazdájához igazodhat. A ZenFone 2 ozmiumfekete, színarany, gleccserszürke, burgundivörös és kerámiafehér színben jelenik meg. A különleges Transfusion (átmenetes) és Illusion (3D-hatású) hátlapok még bővebb választási lehetőséget kínálnak a saját egyedi stílusukat kifejezni kívánó vásárlóknak.

PixelMaster kamera: Azt is látja, amit más nem

Az ASUS ZenFone 2 f/2.0-s szépes rekeszű, 13 megapixeles PixelMaster kamerájával lenyűgöző nagyfelbontású felvételek készíthetők, exponálási késleltetés nélkül. Az iparágvezető Low Light mód pixelegyesítéses technológiát használva akár 400%-kal fényesebb képeket tud készíteni éjjel vagy rosszul megvilágított környezetekben anélkül, hogy vakura volna szükség. Amikor a villanófény jól jön, akkor a ZenFone 2 meleg bőrtónusokat és precíz színvisszaadást eredményező Real Tone vakuja működésbe lép.

A ZenFone 2 kamerájának Backlight (HDR) módja akkor is gondoskodik az élénk, egyenletesen megvilágított képek készítéséről, ha például napnyugtakor hátulról megvilágított portrét szeretnénk. A pixelkiemeléses technológia akár 400%-kal javítja a kontrasztot, a Backlight (HDR) mód pedig azért felel, hogy az előtérben álló tárgy tisztán, árnyékoktól mentesen váljon el a háttértől.

Ha valaki részletesebben is be szeretne avatkozni a kamera beállításaiba (pl. ISO, zársebesség stb.), akkor a Manual (kézi) móddal az okostelefonon a DSLR-gépekéhez hasonló használati élményt érhet el.

A ZenFone 2 egy 5 megapixeles, előlapi kamerával is fel van szerelve, amelynek széles, 85 fokos látószöge tökéletes a valós idejű szépítéssel készülő önarcképek megalkotásához. Akik a barátaikkal készítenének csoportképet, vagy a háttérben a tájat is megmutatnák, azok számára a ZenUI Panorama (panorámakép) módja akár 140 fokos képmezőt is kínál.

Hatalmas teljesítmény a mának és a holnapnak

Az ASUS ZenFone 2-ben akár 2,3 GHz-es, 64 bites Intel Atom Z3580 processzor és 4 GB RAM található, ami hétszer (7x)1 gyorsabb játékélményt jelent, mint amire az elődje képes volt. A 60 ezredmásodperces érintési reakcióidővel a bevitel akadozásmentes, az OpenGL 3.0 használata pedig elképesztő játékteljesítményt eredményez.



A ZenFone 2 beépített 4G/LTE kapcsolata villámgyors (akár 150 Mbit/s sebességű) adatátvitelre képes, ehhez társul a 802.11ac Wi-Fi, amely a videók és zenék zökkenőmentes lejátszásáról és a problémamentes egész napos mobil internethasználatról gondoskodik. A két SIM-kártya befogadása és a Dual Active technológia révén a ZenFone 2 tökéletes útitárs vagy üzleti partner, mert ezzel a felhasználó egyszerre két aktív telefonvonalat kap, hogy bárhonnan kapcsolatot tarthasson.

Hogy a ZenFone 2-re kevesebbet kelljen várni, de hosszabban élvezhessük az előnyeit, azt a nagy kapacitású, 3000 mAh-s akkumulátor garantálja, amely egy feltöltéssel egy teljes napnál is hosszabb ideig képes működni. A gyorstöltéssel a 60%-os akkumulátortöltöttség mindössze 39 perc alatt elérhető.

Egyszerűbb, intelligensebb és személyesebb ZenUI-használat

A szabadság, a kapcsolattartás és az önkifejezés adja az ASUS ZenUI mobil felhasználói felületének alapját. Ez a három tényező ihlette a ZenFone 2-höz készített ZenUI továbbfejlesztéseket. A legfrissebb változat még egyszerűbb és intelligensebb felhasználói élményt, az áttekinthetőbb megjelenéshez fehér területeket használó elegáns új elrendezést kínál. Az egyszerűbb és intelligensebb használat érdekében előre veszi, középre helyezi az információkat.



A ZenFone 2 a világ első olyan okostelefonja, amely mindenkinek lehetőséget kínál a készülék tökéletes hozzáidomítására a saját stílusához és használati preferenciáihoz, beleértve a ZenUI alkalmazásindító, témák, betűkészletek, ikonok és egyebek személyre szabását is.

A ZenUI számos remek új szolgáltatással dicsekedhet ? pl. ZenMotion, SnapView, Trend Micro? biztonsági szoftver és ZenUI Instant Updates ?, amelyek nem csak jobban használhatóvá teszik a készüléket, de a biztonságot és az adatok védelmét is segítik, valamint simább felhasználói élményt kínálnak.

A ZenMotion intuitív érintéses gesztusok gyűjteménye, amelyekkel újfajta módon kezelhető a ZenUI, és amelyekkel gyorsan és egyszerűen hozzáférhetünk az olyan gyakran használt funkciókhoz, mint az egykezes mód (One Hand mode) vagy az elhalasztás (Do It Later).
A SnapView egy biztonsági szolgáltatás, amely az alkalmazások, fotók és fájlok bizalmasságát javítja. Ennek segítségével a felhasználók szétválaszthatják az üzleti és a magánjellegű információikat.
A Trend Micro security a ZenUI böngészőbe beépítve gondoskodik a mobil webes böngészés biztonságáról.
A ZenUI Instant Updates zökkenőmentes módszert kínál a ZenUI naprakészen tartásához. A ZenUI Instant Updates segítségével az ASUS alkalmazásfejlesztők azonnal elérhetővé tehetik a frissítéseket, kiküszöbölve az alkalmazáskiadások közötti késéseket és a lehető legjobb élményt kínálva a ZenFone 2 felhasználók számára.

Elérhetőség és árak

Az ASUS ZenFone 2 kezdő ára nettó 199 USD (2 GB RAM/16 GB ROM). A specifikációk, az árak és az elérhetőség országonként változhat, a magyarországi megjelenés az év második felében várható.



SPECIFIKÁCIÓK


ASUS ZenFone 2 (ZE551ML)


Processzor
64 bites négymagos Intel? Atom? Z3560/Z3580 processzor (1,8 vagy 2,3 GHz sebességgel)


Operációs rendszer
Vadonatúj ASUS ZenUI Android 5.0 Lollipop alatt


Kijelző
5,5? IPS kijelző 1920 x 1080 (Full HD) felbontással és 403 ppi pixelsűrűséggel, 400 cd/m2 fényerővel és teljes képernyős bevonattal

Karcálló Corning? Gorilla? Glass 3 ujjlenyomatok elleni bevonattal


PixelMaster kamerák
Hátsó: 13 MP, f/2.0-es rekesz, ötlamellás zár, autofókuszosos objektív kétszínű Real Tone vakuval.

Elülső: 5 MP, f/2.0-es rekesz, széles (85 fokos) látószögű objektív Selfie Panorama funkcióval

PixelMaster technológia Low Light (alacsony fényerőnél használható), Backlight (HDR, hátulról megvilágított környezetben használható), Beautification (szépítő), Manual (kézi, professzionális beállításokat kínáló) móddal, zéró expozíciós késleltetéssel


Videofelvétel
1080p HD videofelvétel videostabilizálással és egyérintéses állókép-rögzítéssel


Hálózati szabványok
UMTS sebesség:

HSPA+ Fel: 5,76 Mbit/s / Le: 42 Mbit/s

DC-HSPA+ Fel: 5,76 Mbit/s / Le: 42 Mbit/s

LTE sebesség:

Category 4, maximum 150 Mbit/s / Le: 50 Mbit/s

4G sáv:

FDD LTE: 1/2/3/4/5/7/8/9/17/18/19/20/28/29

TDD LTE: 38/39/40/41

3G:

WCDMA:

850/900/1900/2100

TD-SCDMA:

1900/2100

2G:

EDGE/GPRS/GSM: 850/900/1800/1900

(A hálózati támogatás országonként változik.)


Memória és tároló
16/32/64 GB ROM, teljes élettartamra szóló 5 GB ASUS WebStorage

2/4 GB LPDDR3 RAM

Micro SD kártya támogatása (max. 64 GB)


Vezeték nélküli kapcsolatok
802.11ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, NFC


Csatlakozók
3,5 mm-es audio jack, két micro-SIM (két SIM-kártya, Dual Active technológia)

 


Helyérzékelők
GPS, A-GPS, GLONASS


Egyéb érzékelők
Gyorsulásérzékelő, közelségérzékelés, környezetifény, giroszkóp, digitális iránytű és Hall-érzékelő


Akkumulátor
3000 mAh lítium-polimer gyorstöltéssel


Színek
Ozmiumfekete, színarany, gleccserszürke, varázsvörös és kerámiafehér


Méretek

Szélesség x magasság x vastagság
152,5 x 77,2 x 10,9-3,9 mm


Súly
170 g



A specifikációk, a tartalom és a termék rendelkezésre állása értesítés nélkül módosulhat, illetve az egyes országokban eltérő lehet.
nincs még hozzászólás