Bunyós harci robot mutatkozott be a CES 2018 kiállításon

2018. január 09.
1.8931
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ahogyan várható volt, máris itt a CES 2018 első robotbemutatója, a Pilot Labs ugyanis egy vérbeli bunyós harci robot prezentálásával indította a sort Las Vegas-ban, méghozzá egy 35 centiméter magas, több mint 2 kilót nyomó szerkezettel.

A Moorebot Zeus névre keresztelt modell a The Next Web cikke alapján azért született, hogy a fejlesztők bemutassák, a sci-fi filmekben látott robotok ma már kis túlzással karnyújtásnyira kerültek hozzánk, hiszen a kérdéses gépezet jelenleg a piac egyik legkifinomultabb mozdulataira képes miniatűr robotja.

Ehhez a gépezetbe 32 motort helyeztek el, melyekkel több mint 25 kilogrammos becsapódási erejű ütésekre képes, ezek sebessége sebessége pedig 150 méter másodpercenként, és ha teljes gőzzel harcol, a beépített akkumulátornak hála akár 50 percig is bírja kifulladás nélkül.

Bunyós harci robot mutatkozott be a CES 2018 kiállításon - 2. kép

A kis robot tökéletesen képes lemodellezni a legtöbb harcművészeti stílust, így a boksz, a karate vagy a kung fu mozdulatait, egy 3D nyomtatóval pedig akár olyan futurisztikus küllemet is alkothatunk hozzá, mint az alábbi videón látható páncélzat.

Bár a Moorebot Zeus már ebben a formájában is megvásárolható 1600 dollárért - több mint 400 ezer forint -, azonban alkotóik azt tervezik, hogy a későbbiekben elkészítik hozzá szinte teljesen önállóan harcoló, hangvezérléssel irányítható, saját gépi látással és mesterséges intelligenciával felvértezett változatát.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Levi87

10 hónapja, 1 hete

Brutál kis cucc. Hol lehet megvenni?

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 1 hete

Hatalmas!

válasz erre

techiii

10 hónapja, 1 hete

Nagyon menő a kis robot.

válasz erre

Ronalddo

10 hónapja, 1 hete

Az nagyon kemény

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink