Bűnmegelőzéshez írt mesterséges intelligenciát készítettek a britek

2018. november 30.
4.6171
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb mesterséges intelligenciára épülő megoldással szeretnék hatékonyabbá tenni a bűnmegelőzést a brit hatóságok, akik egy olyan új rendszerrel kísérleteznek, mely még a bűncselekmény elkövetése előtt jelezni tudna.

A National Data Analytics Solution, vagy röviden NDAS lényege, hogy a mesterséges intelligencia a térfigyelő kamerákkal együttműködve folyamatosan vizsgálná az utcán történő eseményeket, majd gyanús alakok és viselkedések észlelésekor azonnal riasztaná az éppen szolgálatban lévő járőrt annak érdekében, hogy nézzen utána a riasztásnak.

Az NDAS várhatóan rendőrségi adatbázisokból és felvitt viselkedésmintákból gyűjti elemzését, ezáltal már a gyanús alakok észlelésekor jelentést küldhet, és kockázati elemzéseket adhat a rendőrségnek arra vonatkozóan, hogy kell-e foglalkozni az illetővel, ezáltal a rendőrök még azelőtt megfigyelhetik a bűnözőt, hogy az bármit elkövetne.

Az újdonságot elsőként a West Midlands Rendőrségnél próbálják majd ki, ha pedig a tesztüzem lezajlott, az Egyesült Királyság valamennyi városában aktivizálják.
3 hozzászólás

Mordorer

6 hónapja, 1 napja

Ez a GDPR korában elég komoly kérdéseket vet fel azért...

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 2 napja

Az igen. Komoly fejlesztés ez is.

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 2 napja

Mondjuk nekik elhiszem hogy tényleg csak bűnmegelőzésre használják fel, nem úgy mint a kínaiak ahol szerintem simán ezekkel megfigyelnek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink