Brutális: 48 magos processzort mutatott be az Intel

2018. november 06.
4.7071
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő terméket mutatott be Xeon Cascade Lake név alatt az Intel, akik bár nem asztali gépekhez, hanem szerverekhez ugyan, de bejelentették a cég portfóliójának első 48 magos processzorait.

Mint ismert, az Intel eddig a Xeon Scalable termékcsaládot kínálta a csúcstechnológiát a szerverprocesszorok terén, melyekben 28 mag teljesített szolgálatot, de az újdonság nemcsak a magok számában, hanem a kialakítás tekintetében is változott, aminek jóvoltából akár két CPU is elhelyezhető egy alaplapon, vagyis szervergépünkben egyszerre akár 96 mag teljesíthet szolgálatot.

A CPU-ról annyit tudni még, hogy legfeljebb 24 darab RAM-mal tud együtt dolgozni, de az Intel Optane memóriával RAM-ként és SSD-ként egyaránt variálhatunk ezen a felálláson, így ezzel akár 12TB-ig is növelhetjük ezek számát.

Az Intel Xeon Cascade Lake 14 nanométeres gyártástechnológiával készült, és az elődhöz mérten 20 százalékos teljesítménynövelésre számíthatnak vele a felhasználók, a gyártó pedig külön kiemelte, hogy sem a Spectre, sem a Meltdown sebezhetőség nem kapott benne helyet.
4 hozzászólás

Harder

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ez azért elég durca teljesítményt nyújthat!

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Az bitang!

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Te jó ég! A laptopom négy magos.

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Majd lesz másik sebezhetőség. 10 év múlva kiderül kb.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink