Brutál: bemutatta 18 magos processzorát az Intel!

2017. május 31.
3.2921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A tajvani Computex részeként hatalmas bejelentéssel szolgált az Intel, akik bemutatták legújabb processzorcsaládjukat, amely Core-X megkülönböztetőjelzéssel érkezik, és a legerősebb tagjába nem kevesebb, mint 18 magot rejtettek el.

A Core-X processzorcsalád részeként megismert új lapkákat azoknak ajánlja a gyártó, akik bolondulnak a nagy felbontású videókért és streamekért, a virtuális valóságért, illetve szeretnék a legjobb beállítások mellett futtatni a legmodernebb videojátékokat.

A kérdéses termékcsaládban több új X-szériás processzort is bemutatott az Intel, ezáltal jönnek az új négymagos i5-ös CPU-k, a maximum 8 magos i7-esek, és a legkevesebb 10 maggal érkező i9-esek, de a generáció csúcsát határozottan az i9 Extreme jelenti, amely egy 18 magos processzorként mindent és mindenkit maga mögé utasít, így vélhetően még az AMD 16 magos Ryzen 9-esét is.

Brutál: bemutatta 18 magos processzorát az Intel! - 2. kép

A Core-X termékek egyébiránt egy frissített és fejlesztett Turbo Boost Max technológiát használnak majd, aminek részeként a rendszer dinamikusan használja a CPU-ban rejlő erőforrásokat, és csak akkor emeli meg az órajelet, ha arra szükség van, máskülönben takarékos üzemmódban tekeri a gépet.

Természetesen a fejlesztett processzoroknak meg is kéri majd az árát az Intel, hiszen a legkisebb i5-ös CPU átszámítva 60-70 ezer forint lesz, míg a legdrágább i9 Extreme 2 ezer dollárba, avagy több mint 500 ezer forintba kerül majd.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 5 hónapja

Kemény! meglepett smiley Az ára meg beteg. Ez ha lejjebb is megy egy éven belül, akkor is 300K lesz.

válasz erre

inkognito

7 éve, 5 hónapja és 1 napja

meglepett smiley na ez már a teljesítmény te jó ég

válasz erre