Bronzkori építményt találtak Angliában egy lézerszkennerrel

2019. november 04.
4.5561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Olyan mértékű fejlődésen ment keresztül a lézerszkennelés tudománya az elmúlt években, hogy Jon Hoyle-nak, egy brit archeológusnak nemrégiben sikerült felfedeznie általa egy bronzkori, tehát több mint 4 ezer éves emberi építményt egy Anglia délnyugati részén fekvő erdőben.

A Gloucestershire környékén felfedezett maradványok teljesen egyedülálló bronzkori leletnek tekinthetők, melyeket úgy tudtak felfedezni, hogy a lézerszkenner érzékenységét kalibrálva figyelmen kívül hagyták a fákat, és csak a talaj közvetlen felszínéről készítettek háromdimenziós letapogatást.

Bronzkori építményt találtak Angliában egy lézerszkennerrel - 2. kép

Ekkor bukkant fel a földön egy szabályos kör alakú építmény, amit először világháborús kráternek néztek, de a helyszíni vizsgálat során kiderült, hogy a 25 méter átmérőjű kör peremén - melyek 5 méter szélesek - mészkőoszlopokat helyeztek el, készítésére pedig időszámításunk előtt 2000-ben kerülhetett sor, és bár azt nem tudni még, hogy miféle épületet találtak, de a sok faszén miatt nem kizárt, hogy valamiféle tüzes rituálék helyszíneként funkcionálhatott.
felfedeznie általa egy bronzkori, tehát több mint 4 ezer éves emberi építményt egy Anglia délnyugati részén fekvő erdőben.'>
4 hozzászólás

CharlieFirpo

4 éve, 9 hónapja és 10 napja

Erdei Stonehenge. mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

4 éve, 9 hónapja és 10 napja

Sosem fogjuk megtudni, miért készült.

válasz erre

TEchie

4 éve, 9 hónapja és 10 napja

Mennyi minden lehet még a föld alatt...

válasz erre

login_password

4 éve, 9 hónapja és 10 napja

Komoly. Kíváncsi lennék mire használták.

válasz erre