Botrányosan zajlottak a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül munkálatai

2019. június 18.
2.7781
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az idei év egyik legnagyobb filmes bukásának ígérkezik a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül, lévén darabokra szedték a külföldi kritikusok is, de persze ha kifogástalan lett volna a mozi minősége, akkor nem lennének ilyen gondok.

De mégis mi ment félre? Hol csúszott meg a dolog? A The Hollywood Reporter közölt egy vaskos anyagot ezzel kapcsolatban, melyből kiderültek az indokok, és bizony nem túl rózsásan zajlottak a munkálatok.

Az egész már ott elkezdett döcögni, amikor a Sony konstatálta, hogy nem akarja a régóta rebesgetett Jump Street/Men in Black crossovert összehozni (ami a legnagyobb kihagyott ziccer a mai napig), és mivel Will Smith és Tommy Lee Jones gázsija jócskán költségesnek bizonyult volna, inkább egy spin-off/reboot mellett tették le a voksukat. A filmet felügyelő stúdiótag, David Beaubaire otthagyta a Sonyt, majd megkezdődtek a viták G. Gary Gray rendező és Walter Parkes producer között - utóbbi volt felelős a legelső Men in Black filmért.

A forgatókönyv korai változatában előtérbe került volna a bevándorlás kérdésköre, valamint egy ponton még a Beatles zenekarra emlékeztető főgonoszok is tiszteletüket tették volna, a négytagú banda pedig képes lett volna egy közös lénnyé formálódni. Walter Parkes ezt nem emésztette meg, így folyton visszadobta az ötleteket, Tessa Thompson és Chris Hemsworth pedig szinte naponta kaptak új forgatókönyveket, míg nem eljutott odáig a főszereplőduó, hogy saját dialógírókat vettek fel maguknak.

F. Gary Gray direktor több ízben is megpróbálta otthagyni a projektet, azonban mindig meggyőzték, hogy maradjon. Ennek ellenére a feszültség már olyan magaslatokba hágott, hogy az utómunka során lévő színkorrekción is képesek voltak összeveszni Parkes-szal. Érdekesség viszont, hogy ettől függetlenül az utómunka nem különösebben volt vészes, nem kellett újraforgatásokat berendelni, a tesztközönségnek pedig két külön változatot is bemutattak: egyrészt Gray, másrészt pedig Parkes vágását.

Végül Parkes vágása került a mozikba, merthogy az ő kezében volt a végső vágás joga, a Sony pedig meg sem próbált beavatkozni Parkes és Gray konfliktushelyzetébe, holott bőven elkélt volna a segítség. Bár sokszor előfordul, hogy botrányos munkálatok eredménye egy kiváló, akár még klasszikus film is lesz, azonban a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül sajnos nem ezt az utat járta be...

Amennyiben olvasnál a kész filmről egy tüzetesebb kritikát, ajánljuk figyelmedbe a Game Channnel írását, amit ITT el is érhetsz!
3 hozzászólás

Porthos

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Az nagyon gáz ha két ilyen fontos elem nem egyezik ki egymással...

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Kegyetlenül benézték ezt a filmet. Azt nem értem hogy ment át a stúdión, ők nem látták hogy ez mekkora gáz?

válasz erre

betyár

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Kár volt megcsinálni.

válasz erre