Hiába van kikapcsolva az automatikus frissítés, a CCleaner-t ez nem érdekli!

2018. szeptember 19.
3.7091
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét sikerült botrányba keverednie a CCleaner fejlesztőinek - méghozzá idén már sokadik alkalommal, hiszen a Piriform megerősítette, hogy legutóbbi frissítésüknél figyelmen kívül hagyták a felhasználók beállítását az automatikus update kapcsán.

Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy hiába állították be korábban a felhasználók, hogy a program ne frissítsen automatikusan az újabb verzióra, a CCleaner fejlesztői ezt mégis figyelmen kívül hagyták, vagyis a program 5.46-os verziója mindenkinek letöltésre és telepítésre került.

A Piriform azzal indokolta a botrányos esetet, hogy a CCleaner előző verziója nem felelt meg a GDPR követelményeinek, és így szerették volna egységessé tenni mindenkinél a programot, ami logikus magyarázat, csakhogy egyrészt törvénytelen, másrészt pedig a fejlesztők ezzel belenyúltak a felhasználók beállításaiba is.

A CCleaner előző változata ugyanis lehetővé tette, hogy az emberek kikapcsolják a programban az adatgyűjtést, azonban a mostani frissítéssel ez az opció most újra engedélyezésre került, tehát aki nem vette észre az új verzió érkezését, az bizonyára azt sem, hogy a szoftver újra pofátlan módon gyűjti róla az adatokat.
4 hozzászólás

Fikarc

8 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ezek nem kispályáznak bakker!

válasz erre

Levi87

8 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ezek mekkora mocskok, te jó ég!!

válasz erre

inkognito

8 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nyilván megint ki fogják ezt kapcsolni.

válasz erre

techiii

8 hónapja, 3 hete és 4 napja

Lehet nem fogják az emberek egy idő után használni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink