Botrány: emberek titkos megfigyelésével vádolják az IBM-et!

2018. szeptember 10.
2.9131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyenesen ijesztő tényfeltáró riportot közölt a The Intercept az IBM-ről, a lap újságírói ugyanis közelebbről meg nem nevezett hatósági- és belsős forrásokra alapozva arról írtak, hogy az IBM titokban megfigyelte New York lakosságát.

Mindezt ráadásul egyáltalán nem hétköznapi módszerekkel, ehhez ugyanis a város rendőrségi hálózatát használták fel, amire a metropoliszt behálózó biztonsági kamerák egész garmadája csatlakozik, ezt pedig ők előszeretettel használták is, így tudtak megalkotni egy olyan rendszert, mely az emberek neme, életkora, sőt bőrszíne alapján is képes kiszűrni bárkit a tömegben.

A lap úgy tudja, hogy az IBM még 2010-ben kapott hozzáférést New York rendőrségétől a város kevesebb mint ötven kamerájához, hogy a lakók tudta nélkül, teljesen hétköznapi környezetben tudják tökéletesíteni a szoftvert, ami egyszer már megbotránkoztatta a közvéleményt, de a legtöbb negatív visszhangot a bőrszín megkülönböztetése miatt kapta a vállalat.

A NYPD a lap megkeresésére csak annyit közölt, hogy a hír igaz, ellenben az IBM rendszerét ők soha nem használták élesben, és pláne nem alkalmaztak olyan szisztémát, mely faji alapon megkülönbözteti az embereket. Az IBM egyébiránt már 2016-ban leállította a kapcsolódó projektet, azonban a jogvédőket máig aggasztja, hogy soha nem tudjuk meg, kik figyelnek minket a lencsék túloldalán.
4 hozzászólás

Levi87

1 éve, 4 hónapja és 10 napja

Elég durván le****ják a személyiségi jogokat.

válasz erre

Direktor

1 éve, 4 hónapja és 10 napja

Ez mennyire lehet GDPR kompatibilis?

válasz erre

Fikarc

1 éve, 4 hónapja és 10 napja

Valahol megértem hogy meg kell tenni ilyen lépéseket. A probléma az, hogy ezt titokban csinálják, és titokban kerülnek harmadik félhez olyan adatok amikhez semmi közük. Ezek a felvételek nem juthattak volna ki a rendőrségtől.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 10 napja

Az szép bakker.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink