Borzasztó: a COVID-19 világjárvány eddig 8,4 millió tonna műanyag hulladékot termelt

2021. november 11.
93.4741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A COVID-19 világjárvány kezdete és 2021 augusztusának vége között mintegy 8,4 millió tonna, a világjárványhoz kapcsolódó műanyag-hulladékkal gyarapodott az emberiség már így is elképesztő mennyiségű műanyag szeméthegye.

Az egyéni védőfelszerelések iránti kereslet miatt az egyszer használatos műanyagokat tiltó jogszabályokat szüneteltetik vagy visszavonják, és az év végére 11 millió tonna tengeri életet károsító, és potenciálisan még a COVID-19-et is terjesztő műanyag hulladékot dobnak ki a bolygón, amelyből 34 ezer tonna az óceánba kerül.

A tanulmány szerzőinek előrejelzése szerint a későbbiekben a tengerparton és a tengerfenéken landoló műanyaghulladék jelentős része, valamint az Északi-sarkvidéken egy cirkumpoláris műanyag-felhalmozódási zóna alakul ki. A szimuláció szerint a legtöbb műanyag a strandokon és a tengerfenéken fog leülepedni - mindkét helyen, ahol már most is nehezedik a műanyag-szennyezésünk súlya.

Az óceáni áramlatok viselkedése miatt azonban egy kisebb mennyiség valószínűleg vagy az óceánban keringve marad, vagy pedig a kutatók által a műanyag "zsákutcájának" nevezett helyen, a sarkvidéki óceánban köt ki.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja

Annak hogy mentsük magunkat, megint mások látják kárát. szomorú smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 1 napja

Valami megoldást tényleg kéne már találni, mert ötletek vannak, de eddig semmi érezhető előrelépés nem történt..

válasz erre

Fikarc

2 éve, 7 hónapja és 1 napja

Nagyon szomorú hogy mennyire szemetelünk. szomorú smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 1 napja

Hogy stílusos legyek: csepp a tengerben. szomorú smiley Nagoyn szomorú, hogy nincs megoldva ez az egész még mindig. Remélem, legalább újfajta, lebomló anyagok ezek. De sajnos sejtem a választ.

válasz erre

inkognito

2 éve, 7 hónapja és 1 napja

Hihetetlen mennyi szemetet termelünk. Szörnyű.

válasz erre