Börtönökben tesztelik az arcfelismerő technológiát a drogcsempészek kiszűrésére

2019. március 07.
4.4611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb felhasználási módját találta meg az arcfelismerő technológiának a brit Igazságügyi Minisztérium, a BBC beszámolója szerint ugyanis hamarosan börtönökben szeretnék használni a módszert, méghozzá drogcsempészek kiszűrése miatt.

A minisztérium első körben három börtönben vezetné be az arcfelismerő rendszert Yorkshire-ben, ahol a rabokhoz érkező látogatókat ellenőriznék így, lévén akik hamis személyazonossággal, esetleg körözöttként vagy gyanús előélettel érkeznek a börtönbe, alaposabb vizsgálatoknak vetik alá.

Az első tesztek a lap szerint annyira sikeresek voltak, hogy sokan a börtönkapuból fordultak vissza, amikor látták az arcfelismerő rendszer tesztjének kiírását, vagyis a jövőben szinte biztos, hogy a legtöbb intézményben alkalmazzák majd, aminek az oka nem más, minthogy a brit börtönökben elképesztő mértékű drogkereskedelem folyik, ezáltal csak Walesben és Angliában több mint 23 ezer kisebb-nagyobb csomagot fogtak el tavaly a fegyőrök.

Érdekesség, hogy a rendszer egyes elemeit külön-külön vezették be a börtönökben a tesztidőszak során, így a Humberben csak az arcfelismerés, a Lindholme-ban a retinavizsgálat, a Hullban pedig a dokumentum alapú azonosítás zajlik, de a három szisztéma a hatékonyság érdekében összevonható lesz, sőt mi több, már most szóba került, hogy az első sikerek alapján más intézményekben is bevezessék.
beszámolója szerint ugyanis hamarosan börtönökben szeretnék használni a módszert, méghozzá drogcsempészek kiszűrése miatt.'>
3 hozzászólás

Direktor

5 éve, 6 hónapja és 21 napja

Komolyan, eddig nem figyelték hogy aki börtönbe látogat, az nem körözött bűnöző-e? röhögő smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 6 hónapja és 21 napja

Érdekes ilyenről olvasni így egy évvel a GDPR életbelépését követően. meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

5 éve, 6 hónapja és 21 napja

Cseles. röhögő smiley

válasz erre