Böngészőből irányítható szemétszedő robotot terveztek Amerikában

2018. március 16.
3.9131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy elképesztő ötlettel állt elő a Chicagóban működő Urban River nevű civil szervezet, akik arra tették fel az életüket, hogy megszabadítják szeretett városukat a kosztól és a mocsoktól, így most megálmodtak ehhez egy igazán különleges szemétszedő robotot.

A történet ott kezdődik, hogy a társaság a város élhetőbbé tétele miatt 140 négyzetméternyi lebegő kertet létesített a Chicago folyóra, amibe azonban annyi szemetet szórnak az emberek, hogy ezek rendszerint fennakadnak a zöld szigeteken, és mivel a hulladék mennyisége óriási, képtelenek önkéntesekkel felülemelkedni a problémán.

Ekkor álmodta meg a szervezet azt a szemétszedő robotot, mely a kérdéses csatornán akár egész nap üzemeltethető lenne, méghozzá a világ bármelyik részéről és bárki által, hiszen a terv az, hogy a kis robothajó felett egy teljesen átlagos böngészőn keresztül át lehessen venni az irányítást, majd a felhasználók a billentyűzet gombjaival tudnák terelgetni a robotot, melynek útját és tevékenységét egy kamerán keresztül követhetnék nyomon.

Az őrült ötlethez a csapat egy Kickstarter-kampányt is indított, de elég nagy bajban vannak, hiszen az 5 ezer dollárnak alig a fele jött össze, miközben már csak 12 nap maradt hátra a kalapozásból.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Harder

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Drukkolok nekik, vicc hogy 5 ezer dolcsi nem akar összejönni. wtf smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Nagyszerű ötlet, sok sikert nekik!

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Hihetetlen hogy minden baromságra millió dollárokat kalapoznak össze, erre meg 5 ezret nem tudnak összeadni az emberek. szomorú smiley

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Hát ott se kulturáltabbak nálunk a szeméttel kapcsolatban... wtf smiley

válasz erre