Biztonsági patch érkezett a Tails-hez, egy érdekes változás kíséretében

2017. április 20.
3.1141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A manapság igen népszerű open source operációs rendszer, a Tails mögött álló fejlesztői csapat örömmel jelentette be a legfrissebb snapshot-ot, amelyben a hiba javítás mellett két változást is eszközöltek, ezek közül pedig az egyik igen meglepő.

A Tails 2.12-es verziója elhozta a második biztonsági frissítést a Tails 2.x szériájában, és előfordulhat, hogy ez az utolsó patch a 3.0-ás változat megjelenése előtt, amire abból következtethetünk, hogy a jelen csomag leginkább biztonsági réseket és különböző bug-okat foltoz be.

A változások sora így nem lett hosszú, amelyek közül az első említésre méltó a legtöbb a Linux rendszerhez hasonlóan a Kernel, amely a 4.9.13-as. A második az I2P megoldás, ami kikerült az Tails-ből, ez mögött az áll, hogy nem sikerült a hibákat megoldani, illetve erre a szekcióra alkalmas fejlesztőt találni.

A harmadik, jelen esetünkben talán a leglényegesebb, hogy a rendszerbe alapértelmezettként bekerült a Gnome Sound Recorder alkalmazás, ami az Audacity-t váltotta. Ez igen meglepő lépés a csapattól, hiszen utóbbi sokkal komplexebb megoldás az előzőnél.
1 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Audacity a legjobb. Mindenre azt használom én is.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink