BIOS frissítést követően használhatunk Linuxot Lenovo laptopunkon

2016. november 02.
2.3771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Még szeptember második felében gyűrűzött egy hiba, ami a Lenovo notebook-okat érintette, hiszen egy speciális RAID mód következtében lehetetlen volt Linuxot telepíteni a modellekre, ám egy mostani BIOS frissítés megoldotta ezt a problémát.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, elég nagy port kavart a probléma, főleg mivel a Microsoft és a Lenovo egymásra mutogatott az ügyben - a lényegen azonban ez mostanáig nem változtatott, mivel lehetetlen volt Linuxot telepíteni a laptopokra.

A speciálisan kialakított RAID mód miatt kizárólag Windows 10 tudta az SSD zárolt blokkjait írni/olvasni. A hiba a Lenovo Yoga 900 termékcsaládot érintette, amit a frissen kiadott BIOS frissítés megoldott, feloldotta a zárolt részt, így már telepíthetjük kedvenc Linux disztribúciónkat. A patch-elt BIOS készít egy AHCI SATA Controller módot, amelyet installációkor kiválasztva hibamentesen települ az általunk választott Linux verzió.

A hivatalos közleményben bagatell hibaként írják le az esetet, ami ráadásul a véletlen műve, mivel a fejlesztés során a Yoga portfólió még stabilabb gyorsabb és erőteljesebb működését helyezték a középpontba, emiatt került ilyen módon kialakításra a hardver, illetve a szoftver.

Mint mondták, nem szerették volna korlátozni a felhasználói igényeket, főleg nem egy ilyen eset miatt vásárlóktól elesni, így ha még kicsit több mint 1 hónap után is, de orvosolták ezt a hibát.
3 hozzászólás

Gólem

2 éve, 1 hónapja és 16 napja

Elég merész beszólás volt. Ez nem bagatell hiba hanem orbitális.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 1 hónapja és 16 napja

Ideje volt javítani. Finoman szólva is ciki, a vásárlóknak meg rohadt nagy arculcsapás volt.

válasz erre

TEchie

2 éve, 1 hónapja és 16 napja

Bagatell ám az *nyád!!! Rohadt lenovo.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink