Bill Gates szerint Steve Jobs egy igazi mágus volt

2019. július 10.
1.5251
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Halottról jót vagy semmit - nagyjából ezt az elvet követte Bill Gates is, akivel a minap a CNN készített egy interjút, a Microsoft egykori alapítója pedig őszintén beszélt arról, hogy mit gondol mai fejjel akkori legnagyobb riválisáról, Steve Jobs-ról.
 

Mint a beszélgetésből kiderült, Bill szerint Steve egy igazi mágus volt, aki karizmatikus személyiségével el tudta bűvölni az embereket, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Apple túlélje az egyik legsötétebb időszakát.

A Microsoft egykori vezére szerint ez kifejezetten rossz hatással volt az ő megjelenésére, hiszen jelentéktelennek tűnt Jobs mellett, és noha átlátott a szitán, képtelen volt felvenni vele a versenyt, hiszen a motiváció és a tehetség felismerésében mérföldekkel járt előtte, miközben mesterien értett ahhoz, hogy olyan termékeket is sikeressé tegyen, melyek papíron megbuktak.

A beszélgetésben Gates kiemelte például a NeXT-et, ami bár teljesen valószerűtlen ötleten alapult, mégis olyan bemutatót tartott hozzá Jobs, hogy az emberek megőrültek érte. Ez az, amire a Microsoft első embere saját bevallása szerint soha nem volt képes!
4 hozzászólás

Fikarc

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nagy manipulátor volt, nem kétséges. Az hogy Gates is beismeri viszont, tök érdekes.

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

El tudta adni a terméket, az egyszer biztos!

válasz erre

petrovicsz

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Amennyi gombát megevett és amennyit szívott, igen igazi mágus volt.

válasz erre

inkognito

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Azért ismét látszik, hogy Jobs halála utána folyton csak a jót emlegetik róla. Pedig azért mindenki tudja h nem volt egy szent ember. Tehetséges volt de közben nagyon bunkó is.

válasz erre