Bezár a Google+

2018. október 09.
3.5061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár soha nem lett belőle sikertörténet, a Google mégis sokáig kitartott a Google+ szolgáltatás mellett, azonban úgy tűnik, hogy most végleg bezár a bazár, aminek az oka főként egy súlyos adatvédelmi hiányosság, amit eddig sikerült titokban tartani a felhasználók elől.

A keresőóriás hivatalos közleménye szerint azért is döntöttek a Google+ bezárása mellett, mert több mint félmillió felhasználói fiókot érinthetett korábban egy olyan szoftveres hiányosság, aminek részeként hackerek könnyedén hozzáférhettek olyan személyes adatokhoz, melyeket a felhasználók elméletileg titkosíthattak, gyakorlatilag azonban nem.

Bár a Google vizsgálatot indított az ügyben, és nem találtak olyan esetet, amikor bárki visszaélt volna ezzel a hibával, ellenben még márciusban találtak rá, rögtön javították is, azonban csak mostanáig tudták titokban tartani, és mivel a Facebook korábban csúnyát bukott egy ilyen probléma miatt - a Cambridge Analytica-incidensről van szó -, inkább úgy döntöttek, hogy a következményeket megelőzve bezárják a portált.

A Google szerint nem a feltétlen titkolózás miatt nem tájékoztatták felhasználóikat, hanem azért, mert nem tudták meghatározni, hogy kiket figyelmeztessenek - segítünk: mindenkit -, lévén nem volt nyoma kapcsolódó visszaélésnek. A szervereket várhatóan 2019 augusztusában kapcsolják le!
6 hozzászólás

Direktor

6 éve, 9 napja

Hát csak feladták. Nem hittem volna hogy földbe áll még egy Google is.

válasz erre

Harder

6 éve, 9 napja

AZTAROHADT!!!! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 9 napja

RIP. Nagyon meglepődtem ezen. meglepett smiley

válasz erre

login_password

6 éve, 9 napja

Kész csoda h eddig húzta. Már nem sok értelme volt.

válasz erre

mbr

6 éve, 9 napja

Emlékszem, hogy amikor indult, egy Google alkalmazott azt nyilatkozta, hogy szánalmas koppintás és totális bukás ez a cucc...
Ehhez képest szép kort megért.

válasz erre

mbr

6 éve, 9 napja

Egészen sokáig húzta! röhögő smiley

válasz erre