Bezár a CoinHive, akik böngészőn keresztül bányásztak a gépünkön kriptovalutát

2019. március 04.
3.9061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Szerencsére nem volt túl hosszú életű a CoinHive fellendülése, az alig egy aktív évet futott szolgáltatásról ugyanis kiderült, hogy hamarosan bezárja kapuit, így senkinek a gépét nem lassíthatják már többé böngészőn keresztül.

Aki ugyanis nem tudná, a CoinHive szolgáltatás lényege az volt, hogy segítségükkel a kevésbé etikus honlaptulajdonos elhelyezhetett egy kódot a weboldalán annak érdekében, hogy a látogatók böngészőjén keresztül, azok számítógépein át kriptovalutákat termeljenek maguk számára.

Bár sokan már a kezdetben látták a bukást - hiszen azonnal észrevehető, ha egy honlapra kattintva az leterheli a számítógépet -, azonban a március 8-án leállításra kerülő szolgáltatás hátterében nem is annyira ez, mint inkább a Monero kriptovaluta előállításának problémája és árfolyamának összeomlása állt.

Ennek jóvoltából a szolgáltatás lehetőséget biztosít arra, hogy április 30-ig másik számlára mentsük az általa megtermelt kriptovalutákat, utána azonban a CoinHive örökre elérhetetlenné válik.
4 hozzászólás

Harder

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Eleve meg sem kellett volna jelennie ilyen "technológiának". Iszonyat gusztustalan.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Majd megcsinálja más. Sajnos.

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Az a patkány aki ezt feltette az oldalára!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Nagyon helyes.

válasz erre