Betekintő funkciót kap a Google Chrome Androidos verziója

2018. december 24.
5.9471
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Mindig örömteli hír, ha az általunk favorizált applikáció új funkciókat kap, melyek javítják a felhaszálói élményt vagy a produktivitást, jelen esetben a Google Chrome mindegyikben nagyot léphet előre.

Először is lássuk a problémát, ami miatt ezen irányú fejlesztéssel rukkolt elő a keresóőriás. Olvasunk egy oldalt, ahol egy érdekes linkre bukkanunk, amit szeretnénk megnyitni új lapon, ekkor hosszan nyomunk a hivatkozásra, majd kiválasztjuk annak másik lapon történő megnyitását, majd átpörgetve észleljük, hogy tévedtünk, nem érdekel minket.

Ez a digitális világban rengeteg időt jelent, amin szerettek volna gyorsítani. A megoldást a betekintő ablak, azaz Sneak Peek hozza el, amelynél egy alulról bekúsző "pop-up" mini tab válik elérhetővé a link alatti oldallal. Ennek előnye, hogy miközben új információt szerzünk, nem kell elhagynunk az előző, sok esetben komplexebb tartalommal bíró website-ot.

Egyeseknél már aktiválták az újdonságokat, de a fejlesztői és Canary júzerek saját maguk is engedélyezni tudják a megfelelő flag kiválasztásával. Az iOS felhasználóknál ez a funkció már jó ideje natívan a rendszer része, így ott nincs is rá szükség.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 15 napja

Ideje volt, igen sokáig csúsztak vele pedig egy tök egyértelmű funkció.

válasz erre

Porthos

1 éve, 15 napja

Ráfér, ez egy jó feature.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 16 napja

Kicsit lemaradtak, de nem baj, jó funkció lesz ez most is.

válasz erre

Levi87

1 éve, 16 napja

Ideje volt utolérni a Safarit.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink