Béta fázisban az új KDE, hamarosan jön a stabil verzió

2018. szeptember 14.
4.7571
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Azok után, hogy nem is olyan régen bemutatkozott a Gnome 3.30-as asztali környezete, a KDE csapata felpörgette a munkát, az új variáns elérte a béta fázist, így már nem kell olyan sokat várnunk a másik igen népszerű megoldás friss stabil kiadására.

A KDE Plasma 5.13 a végét járja, legalábbis a támogatási időszakot nézve, de sezrencsére az 5.14 már lassan ráfordul a célegyenesre, ami rengeteg újdonságot hoz majd, köztük például a megújult Plasma Discovert, ahol egyszerűbben és jobban áttekinthetjük a firmware frissítésetek vagy éppen a Snap Channel-eket.

Javításra került a másol és beilleszt funkció is, ami egyben magában hordozza a tovább csiszolt Wayland és GTK+ támogatást, de a látványvilágért felelős Kwin managert is kicsit reszelték, hogy még jobb legyen a felhasználói élmény.

Több új widget is érkezik a KDE 5.14-gyel, ezek közt találjuk a Display Configuration Managert ami prezentációk alkalmával lehet hasznos. A stabil verzió megjelnéséig már csak kevesebb mint egy hónap van hátra, október 9-e a deadline.
2 hozzászólás

VDemon

10 hónapja, 3 hete és 5 napja

Kár hogy most alig lesz újítás.

válasz erre

betyár

10 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nagyon közel a megjelenés már.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink