Béta fázisba ért az LTS alapokon nyugvó Zorin OS 15 fejlesztése

2019. március 21.
4.7481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Ubuntu alapokon nyugvó, rendkívül felhasználóbarát Zorin OS fejlesztői csapata örömmel jelentette be, hogy a legújabb operációs rendszerük kódolása kiváló ütemben halad, hiszen már tesztelhető az első béta variáns, amiben számos újítást kapnak a felhasználók.

A jó hír, hogy az újdonság az Ubuntu 18.04.2-es szerviz pakkját vette alapul, így az operációs rendszer LTS mivolta miatt hosszútávon lesz támogatott. A Zorin egyébként azokat a felhasználókat célozza, akik Microsoft oldalról szeretnének egy open source megoldásra áttérni, így felületet is kicsit módosították, ami így még inkább hasonlít a redmondiaknál látottra.

Az újdonságok között megtaláljuk az új Zorin Connectet, ami egyértelműen az egyik legnagyobb változás, hiszen ennek segítségével az Android alapú mobilunk folyamatos kapcsolatban lehet a PC-nkkel egyfajta mini ökoszisztémát kialakítva, ehhez pedig a GSConnect és a KDE Connect hátterét használja fel a szoftver.

Az asztali felület a Gnome 3.30 lesz 6 új szín sémával, ami mellé kapunk egy világos és egy sötét avagy éjszakai módot is, a kényelmi funkciók közt pedig megtaláljuk majd az adaptív háttérképet is, ami időszakonként lecseréli az éppen aktuális képet.

A motorháztető alatt a Linux kernel 4.18 látja majd el a legfőbb feladatokat, egy szinttel feljebb pedig megtaláljuk a Flatpak támogatást, a LibreOffice 6.2-őt illetve a Mozilla Firefoxot mint alapértelmezett böngészőt.
első béta variáns, amiben számos újítást kapnak a felhasználók.'>
1 hozzászólás

zender

5 éve, 6 hónapja és 7 napja

Ez a Connect ígéretes.

válasz erre