Béta fázisba ért az LTS alapokon nyugvó Zorin OS 15 fejlesztése

2019. március 21.
4.0301
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Ubuntu alapokon nyugvó, rendkívül felhasználóbarát Zorin OS fejlesztői csapata örömmel jelentette be, hogy a legújabb operációs rendszerük kódolása kiváló ütemben halad, hiszen már tesztelhető az első béta variáns, amiben számos újítást kapnak a felhasználók.

A jó hír, hogy az újdonság az Ubuntu 18.04.2-es szerviz pakkját vette alapul, így az operációs rendszer LTS mivolta miatt hosszútávon lesz támogatott. A Zorin egyébként azokat a felhasználókat célozza, akik Microsoft oldalról szeretnének egy open source megoldásra áttérni, így felületet is kicsit módosították, ami így még inkább hasonlít a redmondiaknál látottra.

Az újdonságok között megtaláljuk az új Zorin Connectet, ami egyértelműen az egyik legnagyobb változás, hiszen ennek segítségével az Android alapú mobilunk folyamatos kapcsolatban lehet a PC-nkkel egyfajta mini ökoszisztémát kialakítva, ehhez pedig a GSConnect és a KDE Connect hátterét használja fel a szoftver.

Az asztali felület a Gnome 3.30 lesz 6 új szín sémával, ami mellé kapunk egy világos és egy sötét avagy éjszakai módot is, a kényelmi funkciók közt pedig megtaláljuk majd az adaptív háttérképet is, ami időszakonként lecseréli az éppen aktuális képet.

A motorháztető alatt a Linux kernel 4.18 látja majd el a legfőbb feladatokat, egy szinttel feljebb pedig megtaláljuk a Flatpak támogatást, a LibreOffice 6.2-őt illetve a Mozilla Firefoxot mint alapértelmezett böngészőt.
1 hozzászólás

zender

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ez a Connect ígéretes.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink