Beperelte az Amerikai Igazságügyi Minisztérium a Google-t az állítólagos monopolhelyzetük miatt

2020. október 20.
22.0511
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Igazságügyi Minisztérium a mai nap során pert indított a Google ellen a keresési és hirdetési piacok illegális monopóliuma miatt, elindítva ezzel az Egyesült Államok történelmének egyik legnagyobb monopóliumellenes ügyét.

A The Wall Street Journal számolt be az esetről, miszerint a kérdéses ügy magára a keresésre, valamint a keresésre fókuszált hirdetésekre összpontosít, nem pedig a vállalat szélesebb körű, célzott hirdetési üzletágára. Az ügy azért született meg, mert az amerikai fogyasztók kénytelenek elfogadni a Google irányelveit, adatvédelmi gyakorlatát és a személyes adatok felhasználását, és így az "innovatív" üzleti modellekkel rendelkező új vállalatok nem kerülhetnek ki a Google árnyékából.

A Google nem ért egyet azzal, hogy ragaszkodna a keresési piac magas részesedéséhez, ez szimplán szerintük a fogyasztók választásának eredménye. Egyenesen hibásnak nevezte a keresőóriás a pert, merthogy az emberek azért használják a Google-t, mert úgy döntenek - nem azért, mert kényszerítik őket, vagy mert nem találnak alternatívákat.
3 hozzászólás

techiii

3 hónapja, 2 hete

Az mondjuk tény h nem sok alternatíva van.

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 2 hete

Kíváncsi leszek az eredményre...

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 2 hete

Az a helyzet hogy sok dologban nem állítólagos hanem valóban monopol...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink