Beperelte a Facebookot és az Instagramot is a Blackberry

2018. március 08.
2.7631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Most már biztos, hogy a szabadalmi trollkodásból próbál érvényesülni az egykoron szebb napokat is megélt, sokak által kedvelt Blackberry, akik a legfrissebb hírek szerint beperelték a legnagyobb közösségi oldalakat azok csevegési funkciói miatt.

Mint a hivatalos periratból kiderült, a Blackberry azért ment neki a Facebooknak, az Instagramnak, sőt még a WhatsApp-nak is, mert szerintük a három nagy óriási megsértette a Blackberry több szabadalmát is, melyek kapcsán elképesztő apróságokat emelt ki a vállalat.

Példának okáért a cég részéről a vádiratban szerepel, hogy a három óriás megsértette az olvasatlan üzenetek számát mutató értesítésekhez, az időbélyegekhez vagy a fotókon az ismerősök megjelöléséhez kapcsolódó szabadalmakat, ezeket ugyanis ők sokkal korábban kidolgozták már.

A perre egyedül a Facebook reagált eddig, Paul Grewal jogtanácsos nyilatkozatában elmondta, hogy a Blackberry próbálkozása nagyszerűen megmutatja, hogy milyen állapotban van jelenleg az üzenetküldési üzletág piaca.

Mint kiemelte, a Blackberry úgy határozott, hogy lelép az innováció útjáról, és inkább mások fejlesztéseiből próbál megélni, csakhogy ezt ők nem hagyják annyiban, és harcolni fognak.
3 hozzászólás

Porthos

6 éve, 8 hónapja

Miféle kapálózás ez? meglepett smiley Hova alázza tovább magát a BlackBerry? meglepett smiley

válasz erre

Mordorer

6 éve, 8 hónapja

Jajj istenem. wtf smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 8 hónapja

Hajrá! Támogatom őket!

válasz erre