Bemutatták, hogy miként nézne ki egy ház a Marson

2018. október 08.
2.8481
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a tudomány egyelőre még nem tart ott, hogy a Mars kolonizálása mindennapi téma lehessen, ellenben a vörös bolygó meghódítása gyakorlatilag itt van a küszöbön, éppen ezért egyre több projekt indul annak érdekében, hogy mielőbb megépülhessenek az első marsi telepek.

Ezzel kapcsolatban most az Open Architecture munkatársai prezentáltak egy aktuális projektet, aminek részeként megalkották az első olyan házakat, melyek elméletben lehetővé tennék az emberek számára a marsi életet.

Az aprócska épületek úgy festenek, mint egy nagyra nőtt bukósisak, ami kívül-belül nagyon minimalista stílusban fogant, de esetünkben fontosabbak a felhasznált technológiák, ezáltal a rendszer képes lenne újrahasznosítani a hőt, valamint automatikusan optimalizálni a vizet, az energiát és a levegőt, tehát gyakorlatilag egy önfenntartó, minimális emberi közbenjárást igénylő építményről lenne szó.

Hogy valóban az Open Architecture által megálmodott prototípus lehet majd a befutó, azt eddig senki sem tudja, hiszen a házak még csak koncepcióként léteznek, de a projekt vezetői azzal kapcsolatban egészen határozottak, hogy az első ilyen épületek az űrhajók fedélzetén készülhetnek majd el 3D-nyomtatás segítségével.
4 hozzászólás

betyár

9 hónapja, 2 napja

Nagyon futurisztikus.

válasz erre

Harder

9 hónapja, 2 napja

Uhhh derohadt pici!

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 2 napja

Nem tudom hány napig bírnám ki benne...

válasz erre

rDAVE

9 hónapja, 2 napja

Cuki

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink