Bemutatták az iPhone 6S-t, iPhone 6S Plust és az iPad Prót

2015. szeptember 10.
1.1281
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Bár elnevezésében az összekeverhetőségig alig változott az iPhone ?, a jelzéséhez képest óriásit lépett előre a 6-os a 6S-sel, (legalábbis házon belül) és a 6 Plus a 6S Plusszal.

Mert bár óriási tabletet, új tévét is piacra dobtak San Franciscóban, azért a fő műsorszám természetesen az iPhone maradt.

iPhone 6S és iPhone 6 Plus S

Megint szakított a cupertinói cég Steve Jobs több alapelvével. Tavaly képtelenül megnőttek a kijelzőméretek, most meg a hátsó kamerák felbontása emelkedett 12 megapixelre, az elöl lévőké pedig 5-re; a RAM 2 GB-ra; s végre lehet Ultra HD, illetve 4K minőségű videókat készíteni az almás mobilokkal. Itt most ne térjünk ki arra, hogy az Androidot futtató készülékek mióta hozzák ezt a szintet s, hogy jelenleg a alsó-középkategóriában lehet megvenni őket. Az iPhone jobb minőségű alkatrészekből készül, s az operációs rendszer pontosan arra az egyféle hardverre szabott. Kapható lesz 16, 64 és 168 GB belső tárhelyes változatban.

[caption id="attachment_19294" align="aligncenter" width="702"] Ez a tavalyi iPhone 6[/caption]

Nagy dobásnak ígérkezik az eleddig Force Touchként emlegetett s most 3D Touch nevet kapott megoldás, ami lehetővé teszi, hogy a kijelzőt különböző erővel megnyomva más-más lehetőségeket kap a felhasználó.

[caption id="attachment_19294" align="aligncenter" width="702"] Ez pedig az iPhone 6S[/caption]

Amúgy a méretek  nem nőttek, s a hírek szerint a készülékek ára sem változott. Áldás, hogy a színes műanyag ?C? iPhone-tól megkímélik a világot. Amúgy is hatalmas bukás volt az iPhone 5C, amitől a kereskedők alig bírnak megszabadulni.

iPad Pro

Óriásira, 12,9 hüvelykre nőtt az iPad Pro kijelzője ? nála is találkozhatunk egy, az alapító atyától igen távol eső megoldással: a tablet Pencil néven stylus érintőceruzát kapott ? igen, úgy, mint egy Samsung. Teljesítménye immár vetekszik egy laptopéval: oka van kapkodni nemcsak az Apple-nek, hanem minden táblagépgyártónak, mert ez a piac az asztali számítógépekéhez hasonlóan egyre zsugorodik.



 

Bár az eladási adatok nem éppen erről tanúskodnak, az éjszakai bemutatón Tim Cook elmondta, hogy az Apple Watch-csal való fogyasztói elégedettség 97 (?) százalékos. Az Apple a Hermes francia luxuscikkgyártóval dolgozik együtt az új kollekción, amelyen a Facebook Messenger is hozzáférhető lesz. A digitális órákhoz eddig 10 ezer alkalmazás készült. Mostantól pulzus, vérnyomás mérésére is alkalmas, a kismamák a baba szívverését is hallgathatják általa.

Kijött az Apple TV új változata is, Siri hangvezérléssel, és persze elérhető rajta az App Store. Sirivel kissé vissza lehet játszani a filmet, bekapcsolhatjuk a feliratozást, sőt, megkérdezhetjük ?tőle?, hogy pontosan mit is mondott az imént egy szereplő.

iPhone: 31,4 milliárd dollárt hozott csak a legutóbbi negyedévben

Kimeríthetetlen fejőstehénnek bizonyul ez a mobil: tavaly az Apple kimutatásai szerint a társaság árbevételének 69 százalékát hozta. Hogy milyen óriási üzlet is valójában az iPhone, az a Statista alábbi ábráján jól látható. Az elmúlt negyedévben több pénzt fialt, mint a Google, az eBay és a Facebook együttesen.



Míg sikerül fenntartani a lendületet, bármilyen is legyen az új iPhone, az Apple befektetői boldogok lesznek. Az alábbi ábrán az eladott iPhone-ok számának alakulása látható 2007 és 2015 között.



És mielőtt egymásnak esnének a rajongók, mindenki olyan terméket használjon, ami a saját igényeit kielégíti.
nincs még hozzászólás