Bemutatkozott az Unreal Engine 5, az Epic Games újgenerációs grafikus motorja

2020. május 14.
10.4901
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Epic Games tegnap hivatalosan is bemutatta 3D-s játékmotorjának következő generációját, mely azt a célt szolgálja, hogy a küszöbön álló konzolgenerációval érkező magasabb grafikai igényeket is kiszolgálhassák a videojátékok.
 

Az Unreal Engine 5 névre keresztelt új motor egy többéves fejlesztés és finomhangolás eredménye, ami azt jelenti, hogy milliónyi újdonság található benne a közvetlen elődhöz képest, de az Epic Games kettőt emelt ki a látványosabbak közül, így a játékok geometriájának hűségéért és a könnyebb fejlesztésekért megálmodott Nanite-ot, valamint a valós idejű, dinamikus fényekért, illetve többrétű globális megvilágításokért felelős Lument.

Mindkét technológia a többi újdonsággal - például a káoszfizikával vagy a Niagara VFX-szel - együtt megtekinthető a csapat által kiadott tech demón, melyet egy PlayStation 5 hardverén futtattak. A grafikus motor valamikor 2021-ben lesz elérhető PC-re, újgenerációs konzolokra és mobilokra egyaránt, az első játékok pedig már gőzerővel készülnek vele.

Nézd nagyban ezt a videót!

3 hozzászólás

Tommy

1 éve, 5 napja

GC-n már rácsodálkoztam, iszonyat gyönyörű dolgokat tud!

válasz erre

inkognito

1 éve, 5 napja

Hihetetlen miket tudnak már csinálni.

válasz erre

techiii

1 éve, 5 napja

Elég komoly.

válasz erre