Bemutatkozott az Intel saját videokártyája, az Arc

2021. augusztus 16.
62.7711
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Intel Intel Arc néven jegyzi a közelgő fogyasztói videokártyáját, és ez az új Arc márka kiterjed mind az Intel csúcskategóriás, különálló VGA-ját tápláló hardverekre és szoftverekre, mind több hardvergenerációra, melyek a közeljövőben fognak majd a boltok polcaira kerülni.
 

Az első hardver várhatóan 2022 első negyedévében érkezik Alchemist kódnév formájában. Az Intel Arc-alapú Alchemist VGA-i asztali és notebook számítógépeken egyaránt elérhetők lesznek 2022 elején, melyekkel az Intel látszólag az AMD és az Nvidia ellen kíván versenyezni. Bár még mindig nem sokat tudunk az első Alchemist GPU-k teljesítményéről, azonban az Intel ma közzétett egy kedvcsináló videót, amely bemutatta a prototípusát.

Az Intel Arc GPU-k képesek lesznek a mesh shadingre, a változó sebességű árnyékolásra, a videó felskálásázára és a valós idejű ray tracingre. A legfontosabb, hogy az Intel MI-gyorsított super sampinget is ígér, ami úgy tűnik, hogy az Intel saját megoldása lesz az Nvidia Deep Learning Super Sampling (DLSS) technológiájával szemben.

4 hozzászólás

TEchie

2 hónapja, 1 hete

Nem valami meggyőző videóval vezették fel.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 1 hete

Kellett valami lépés az Apple M1-re.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Legyen is verseny, mindenkinek az a jó.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Intel meg a GPU még sosem tudott jót villantani mióta világ a világ.

válasz erre