Bemutatkozott a WPA3

2018. január 10.
1.2181
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Wi-Fi Alliance hivatalosan is bemutatta az immár harmadik generációnál tartó Wi-Fi Protected Access verzióját, azaz rövidített és ismertebb nevén a WPA3-at.

Az idei év egyik legnagyobb viharát épp a WPA2 sebezhetősége jelentette, amelyet el is neveztek KRACk-nek, és ennek a hibának a kihasználása során a támadók érzékeny adatokat szerezhettek a hálózatra csatlakozó eszközök felhasználóiról.

Ezt figyelembe véve igazán jó hír a WPA3 bejelentése, amit természetesen a Las Vegas-ban zajló CES gálán lepleztek le a nagyérdemű előtt. Az új protokoll már idén bevezetésre kerülhet, ami több ponton is fejlődött az elődhöz képest.

Túl sok információt azért még nem mondtak, de annyi bizonyos, hogy a nyílt hálózatok forgalma is titkosítás alá kerül, a brute force ellen pedig hitelesítési problémák után letiltják ennek a lehetőségét, sőt megérkezik a 192 bites hálózati védelem is.
3 hozzászólás

Levi87

10 hónapja, 2 napja

Jó sokáig húzták!

válasz erre

Harder

10 hónapja, 2 napja

Nagyon ideje volt már. WPA2 pocsék, WPA meg mintha nem is lenne védelem, úgy törhető fel. Reméljük mostanra sikerült valami jobb megoldást kifejleszteni.

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 2 napja

Remélhetőleg a hardvergyártók hamar ki is jönnek az eszközökkel.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink