Bemutatkozott a világ első átlátszó televíziója

2016. október 14.
3.5241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alig néhány évvel ezelőtt nagyon sokan még annak örültünk, ha a televízión színeket láttunk, esetleg nem kellett kikelni a fotelből a csatornaváltáshoz, de mi még arra is emlékszünk, amikor élményszámba ment, ha egyáltalán normális minőségű adást tudtunk fogni az aprócska dobozokkal.
 

Ezek az idők mára elmúltak, amire a Panasonic ébresztett rá minket, akik a japán Ceatec expó részeként bejelentették a világ első teljesen átlátszó televízióját, amely első ránézésre olyan, mint egy teljesen hagyományos ablaküveg, amely kapcsán a legnagyobb érdekesség, hogy a gyártó szerint legfeljebb három éven belül bármelyik otthonban megtalálható lesz, hiszen kidolgozták már hozzá a megfizethető sorozatgyártás körülményeit is.

A készülékről egyébiránt egyelőre nem sok ismeret áll a rendelkezésünkre, de a gyártó annyit azért több magazinnak is elcsepegtetett, hogy egy üvegbe épített áramkör-háló adja az újdonság alapját, a kijelzőhöz pedig az OLED technológiát használják, vagyis a kép megjelenítéséhez nincs szükség háttérvilágításra.

Az átlátszó tévé nagy előnye még, hogy a Panasonic szerint elképesztően keveset fogyaszt, hovatovább akár egy szekrény üvegajtajaként is felhasználható, mint azt az alábbi, egyenesen az expón készült egyik beszámolón a kedves hölgy egy pillanatra be is mutatja nekünk.

Hasonló konstrukciókkal egyébiránt más gyártók is próbálkoztak már a múltban, de ennyire láthatatlan, keret és mindenféle egyéb tartó nélküli szerkezetet korábban még senkinek sem sikerült alkotni.

3 hozzászólás

muki

1 éve, 7 hónapja és 26 napja

De durva!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 7 hónapja és 26 napja

Na ez már innováció!

válasz erre

rDAVE

1 éve, 7 hónapja és 26 napja

A megfizethető relatív. Amúgy rettentő pofás, amit a videóban mutogat, totál sci-fi érzetű jelenleg.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink