Bemutatkozott a Samsung Tizen okostelefonja

2014. június 03.
4391
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A régóta várt fejlesztés külseje nem igazolja vissza a korábbi pletykákat, a megjelenés ősszel esedékes. 



A Tizen OS várható megjelenésével, ezzel kapcsolatban pedig az első ilyen okostelefon felbukkanásával hónapok óta foglalkozik a szaksajtó, most azonban a gyártó - egy nappal a Tizen Developer Conference előtt - hivatalosan is lerántotta a leplet a megoldásról. Az egyszerűen csak Samsung Z névre keresztelt okostelefon külsejét illetően nem igazolja vissza a korábbi pletykákat, amelyekben egy leginkább a Galaxy S sorozathoz hasonló külalakról regéltek.

Az eltérő szoftvert futtató készülék ehelyett kifejezetten szögletesre sikerült, a cég háza táján jól ismert műanyag burkolattal, így a zászlóshajókat is magába foglaló család helyett inkább bizonyos kínai gyártók fejlesztéseire hasonlít. A hardveres jellemzők listája elfogadható, hiszen itt egy 4,8 hüvelykes, 720p felbontást támogató S-AMOLED kijelzőre támaszkodnak, amelyet egy 2,3 GHz-en futó négymagos chip egészít ki (Qualcomm, avagy Intel, ez nem derül ki a bejelentésből), 2 GB RAM kíséretében. 



A belső tároló mérete 16 GB-os, az akkumulátor feladatait egy 2600 mAh-s példány látja el. A hátoldalon egy 8 megapixeles kamera dolgozik, az előlapon ennek 2,1 megapixeles társa kapott helyet, mégpedig az ujjlenyomat-olvasóval egyetemben, amely a biztonságot hivatott növelni. A készülék pontos mérete 138,2 x 69,8 x 8,5 mm, súlya 136 gramm, az operációs rendszer feladatait pedig a Tizen OS 2.2.1 látja el, mégpedig LTE Cat 4 eléréssel, amely nagyjából a megszokott funkciókat kínálja, a Download Booster és az S Health 3.0 alkalmazásokkal kiegészülve. 

A Samsung Z elsőként Oroszországban bukkanhat fel, mégpedig júliusban, a többi régió a harmadik negyedévben követi majd őket.
nincs még hozzászólás